Гаске: Колкото и титли да спечели Джокович, Федерер ще е най-великият

от в 12:44 на 14.07.2021
Мирела Николова

Новак Джокович триумфира в тазгодишното издание на Уимбълдън, като по този начин добави 20-и трофей от Шлема към богатата си колекция и се изравни по този показател със своите големи конкуренти Роджър Федерер и Рафаел Надал. Имайки предвид факта, че по-рано през годината сърбинът излезе начело и на класацията за най-голям брой седмици като номер 1, мнозина започнаха да го спрягат за най-великия тенисист за всички времена.

Изглежда обаче, че бившият световен №7 Ришар Гаске не придава такова голямо значение на постигнатите рекорди от страна на Ноле и е на мнение, че стилът на игра е това, което има тежест в този вечен дебат, и поради това според него Роджър Федерер е най-великият тенисист.

"Виждам тениса по различен начин и винаги съм казвал, че не само титлите от Големия шлем имат значение", започна французинът. "Единият ще има с една или две повече от другия. Не взимам под внимание само трофеите от Шлема, а елегантността на тениса им и начина, по който играят. Често се говори за надпревара кой е най-великият, което е безсмислено. Според мен Роджър Федерер е незаменим, той е най-великият тенисист за всички времена заради изяществото, което придава на играта.

Новак Джокович със сигурност е най-добрият и е страхотен играч. Да спечелиш три поредни турнира от Големия шлем, е невероятно. Има хора, които са фенове на Федерер и мразят Джокович, докато при мен не е така, защото много харесвам Новак. Просто когато наблюдавам мач с участието на Роджър, съм възхитен от играта му от първата до последната точка", завърши Гаске.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаске: Колкото и титли да спечели Джокович, Федерер ще е най-великият Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | ришар гаске | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook