Героят Алкарас: Нямам думи; стилът ми на игра наподобява този на Федерер

от в 13:17 на 04.09.2021
Мирела Николова

18-годишният Карлос Алкарас се превърна в герой през вчерашния ден, след като надделя над световния №3 Стефанос Циципас в невероятна петсетова епика. Испанецът демонстрира изключително агресивна игра, а ударите му бяха изпълнени с толкова голяма сила, че самият Стефанос след двубоя възкликна, че никога през живота си не е виждал удари с толкова висока скорост. 

Неведнъж Алкарас е бил сравняван със своя сънародник Рафаел Надал и изненадата бе голяма, когато на пресконференцията си след сблъсъка младият испанец сподели, че стилът му на игра е подобен на този на Роджър Федерер. 

„Честно казано, не се старая да копирам стила на нито един играч. Просто играя моята игра. Но ако трябва да посоча един тенисист, чиято игра наподобява моята, мисля, че това е Роджър Федерер, тъй като, също като него, се опитвам да бъда агресивен през цялото време както от форхенд, така и от бекхенд страната. Може би трябва да подобря сервиса си, но като цяло смятам, че стилът ми на игра се доближава неговия, което говори добре за мен", каза Алкарас.

„Нямам думи да опиша как се чувствам в момента", продължи той. „Просто не знам какво се случи на корта. Не мога да повярвам, че победих Стефанос Циципас в толкова епичен мач. Публиката бе от изключителна важност за мен - без нея нямаше да успея да изиграя такъв пети сет и да победя. Атмосферата беше наистина невероятна.

Когато легнах на корта след последната точка, си помислих за семейството и приятелите ми, за екипа ми в академията, за всички хора, които ме подкрепят в Мурсия. Спомних си всеки един човек, който е бил до мен още от детството ми и ми е помогнал да стоя днес тук. Беше прекрасно", разказа тийнейджърът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят Алкарас: Нямам думи; стилът ми на игра наподобява този на Федерер Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | карлос алкарас | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook