Героят Щруф преди финала в Мадрид: Вече съм побеждавал Алкарас; знам какво трябва да направя

от в 18:24 на 06.05.2023
Калоян Соколов

Ян-Ленард Щруф е огромната сензация на турнира в Мадрид, след като трябваше да приключи участието си още в квалификациите, но попадна в основната схема "като щастлив губещ" и извървя целия път до двубоя за титлата. Това е и първият подобен случай изобщо в историята на надпреварите от серите "Мастърс", а още по-любопитното е , че германецът досега има само един изигран финал в своята кариера, като отстъпва на Николоз Басилашвили в спора за трофея на ATP състезанието в Мюнхен през 2021-ва.

Сега обаче 33-годишният състезател има реална възможност да покори едно от най-големите събития в света на тениса, само че ще трябва да надвие защитаващия шампион Карлос Алкарас, за да сложи успешен край на своята испанска приказка. Това на пръв поглед не изглежда особено вероятно, имайки предвид, че местният любимец е допуснал само едно поражение в последните си 21 мача, но Щруф остава оптимист преди най-важния си сблъсък на корта досега:

"Невероятно е. Направо си е чиста лудост. Трябваше да съм си събрал много отдавна багажа. Гледам да не мисля твърде много за случващото се и да остана здраво стъпил на земята, макар че не е никак лесно. Досега съм играл на само един финал и беше в разгара на коронавируса, така че нямаше никакви фенове. Този път ще имам възможност да изляза пред една невероятна публика и ще се наслада на момента, колкото и малка да бъде подкрепата към мен. 

С Карлос имахме страхотна 5-сетова битка на Уимбълдън и бях много близо до победата, само че той направи някои изумителни изпълнения в тайбрека. Всъщност съм го побежавал на Ролан Гарос преди две години, но нещата са много различни оттогава насам и ще играя пред неговата публика. Знам какво трябва да правя срещу Алкарас и ще се опитам да максимално агресивен, защото иначе няма да имам шанс" - сподели световният номер 65.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят Щруф преди финала в Мадрид: Вече съм побеждавал Алкарас; знам какво трябва да направя Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | карлос алкарас | мадрид | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook