Gippsland Trophy: Свитолина и Остапенко с двусетови победи

от в 10:33 на 01.02.2021
Диана Андреева

Елина Свитолина е в трети кръг на Gippsland Trophy! Въпреки затрудненията и спада в нивото си на игра, световната номер пет намери сили и успя да затвори двубоя в своя полва с 6:1 6:4.

По време на двубоя украинката се възполвва чудесно от началния си удар, който и позволяваше изцяло да контролира разиграванията по време на собствените си геймове. На ретур Свитолина демонстрира разнообразна игра и точно това и помогна след малко над час игра да се класира в 1/8-финалите на турнира. В третия кръг на надпреварата Свитолина очаква световната номер 45 Йелена Остапенко.

По-рано днес латвийската тенисистка записа успех над Данка Ковинич. Остапенко не показа никак стабилна игра по време на срещата, но все пак след малко над 90 минути, прекарани на корта, затвори мача в своя полза - 6:4 7:5.

Световната номер 45 не бе убедителна в нито един аспект на своята игра, но несигурната игра на Ковинич позволи на Остапенко въпреки затрудненията да измъкне двубоя в своя полза и да си осигури среща със Свитолина. Това ще бъде четвърти мач между двете, като за последно те се изправиха една срещу друга през 2019 в Доха, където без особени трудности Елина се наложи с 6:4 6:4.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Gippsland Trophy: Свитолина и Остапенко с двусетови победи Диана Андреева
Теми:  
елина свитолина | йелена остапенко

Коментари





Следвайте ни в Facebook