Григор Димитров - Рафаел Надал 4:6, 1:6 (гейм по гейм)

от в 15:50 на 18.04.2019
Георги Христов

Рафаел Надал надигра Григор Димитров в трети кръг на АТР Мастърс 1000 в Монте Карло с 6:4, 6:1 за час и 34 минути на корта. Така испанецът вече води с 12:1 в преките мачове между двамата. В четвъртфиналите Надал ще играе срещу аржентинеца Гуидо Пея.

Българинът изигра много силен първи сет, в който успя да навакса изоставане от 1:4 гейма за да изравни за 4:4. В тези минути Димитров направи няколко феноменални точки и изправи публиката на крака. При 4:5 Димитров допусна няколко непредизвикани грешки и така Надал проби за втори път да затвори сета за 56 минути.

В началото на втората част Надал проби рано и затвърди за 3:0. Това прекърши съпротивата на българина и се стигна до нова победа Рафа.

За втора поредна година Надал побеждава Димитров в Монте Карло. Миналият сезон двамата се срещнаха на полуфиналите.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

*Надал ще сервира първи

1:0 - Гейм на нула за Надал, който не даде никакви шансове на българина. Много добро сервиране за испанеца, който след това доминираше с форхенд в разиграванията.

- Майката на Гришо - Мария е в Монте Карло, за да го подкрепя. Чичото на Рафа - Тони Надал пък е в неговата ложа.

1:1 - Сериозни трудности за Димитров в първия му сервис гейм. Той изостана с 15:40, но след това убедително спаси точките за пробив - 40:40. Надал направи непредизвикана грешка от форхенд и след това българският тенисист реализира геймбола си. Девет минути игра дотук.

2:1 - Първи проблеми за Надал, който не действа особено убедително и изостана с 0:30. След това обаче той показа класа, за да изравни 30:30. Григор направи силно разиграване, но въпреки това не съумя да стигне до точка за пробив. Опитният испанец затваря на 40.

3:1 - И отново ситуацията се повтори - 15:40 при подаването на Григор, който не успя да пласира първи сервиси и допусна и двойна грешка. Първата опасност бе отразена с ас, но при втората бившият №1 се възползва - първи пробив в мача.

4:1 - Надал затвърждава пробива. Трети пореден гейм на неговата сметка и той вече има сериозен аванс. Дотук той е спечелил 80% от точките след първи начален удар.

4:2 - Най-добрият гейм на Димитров. Той спечели на нула като при две от разиграванията си спечели овациите на местната публика.

4:3 - Димитров спечели хубаво разиграване за 15:0 в своя полза, а след това отрази геймболи за 40:40. Григор заслужи и две поредни възможности за пробив! Втората от тях той реализира и се връща в битката за първия сет.

4:4 - Трети пореден гейм за Григор Димитров и общият резултат е изравнен. При геймбола Гришо спечели едно от най-продължителните разигравания.

5:4 - Въпреки някои двойни грешки Надал спира серията на българина. Той поставя под напрежение Гришо, който трябва да сервира за оставане в сета.

6:4 - Григор не издържа на напрежението. При 30:30 той допусна да загуби важно разиграване, а след това Надал не сгреши при сетбола. Първият сет е за испанеца, независимо че той направи повече непредизвикани грешки - 14 срещу 9 за Григор.

ВТОРИ СЕТ:

* Надал сервира първи

1:0Григор беше равностоен в началото и успя да стигне до 30:30. След това обаче испанецът наложи волята си и повежда и след почивката.

2:0 - Пробив за Надал! Григор имаше своите шансове да спечели в своя полза, но пак допусна спад в представянето си и Матадора се откъсва и в тази част.

3:0 - Григор има за какво да съжалява. Той поведе с 30:15, но пропусна удобна възможност за връщане на пробива. Надал взема пети пореден гейм на сметката си.

3:1 - Димитров отрази точка за пробив и успя макар и трудно да спечели подаването си.

4:1 - Надал напълно доминира на корта и спечели на 15 и този свой гейм. 

5:1Пробив! Надал пробива отново подаването на българина, този път на 30. 

6:1 - Гейм на 40 за Надал и така Матадора печели мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Рафаел Надал 4:6, 1:6 (гейм по гейм) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - рафаел надал | монте карло | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис на живо | тенис новини | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook