Гледайте на живо: Медведев и Алкарас определят шампиона в ИУ и бъдещето на първото място

от в 00:59 на 20.03.2023
Мартин Петков

Първият турнир от сериите Мастърс 1000 за сезона, който по традиция се провежда в "Рая на тениса" - Индиън Уелс, за поредна година не разочарова почитателите на тениса, като ни направи свидетели на спиращи дъха двубои между топ състезателите в АТР Тура. Още от самото начало на състезанието обаче прогнозите за бъдещ шампион в надпреварата свеждаха избора на мнозина до това един измежду Карлос Алкарас и Даниил Медведев да триумфира с короната в пустинния град.

Именно последните двама шампиони от US Open се оказаха над всички в хода на турнира, като демонстрираха нагледно класата си и макар руснакът неколкократно да изрази недоволството си от условията за игра, породени от бавния хард корт, то той увеличи серията си от поредни победи на 19, за да намери място в мача за отличието. Същевременно Карлитос се завърна от двуседмична пауза извън кортовете, породена от контузия в областта на десния крак, за участието си в Калифорния, където до момента онагледено ни предоставя най-добрия си тенис през 2023-та досега, като в последните си два мача надделя над своите "черни котки" Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер, за да подпечата класирането си за финала.

В съперничеството между тийнейджъра и Медведев откриваме едва един мач, който датира от Уимбълдън преди две години, когато московчанинът надделя в последователни сетове, но оттогава насам доста вода изтече и статутът на Алкарас в световния тенис от млад талант беше развит до един от най-добрите в спорта, при това на толкова крехка възраст. Залогът в днешния финал в Индиън Уелс от гледна точка на испанеца далеч не се ограничава с дебютната му титла от надпреварата, след като той при потенциален триумф ще задмине Новак Джокович в класацията на АТР и отново ще оглави световната ранглиста, като с това ще се превърне и в най-младият тенисист в историята, печелил трофеите от "Слънчевия Дубъл".

Започващият всеки момент двубой несъмнено е гаранция за зрелище, предвид факта че ни предстои да видим един срещу друг двамата играчи в Тура, намиращи се в най-добра спортна форма към момента, а ако вие искате да наблюдавате на живо битката за титлата на Мастърса в Индиън Уелс, то можете да го сторите на някой от следните линкове:

Линк 1  (изисква регистрация, но е с най-добро качество)

Линк 2

Линк 3


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гледайте на живо: Медведев и Алкарас определят шампиона в ИУ и бъдещето на първото място Мартин Петков
Теми:  
atp | гледайте на живо | даниил медведев | индиън уелс | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook