US Open: Григор Димитров - Данил Медведев 6:7, 4:6, 3:6

от в 23:09 на 06.09.2019
Георги Христов

След броени минути предстои един от най-важните двубои в кариерата на Григор Димитров. Българинът достигна до полуфиналите на още един турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ.

Той ще се изправи срещу най-добрия руснак Данил Медведев в спор за място на финала в неделя.

Дотук те са си разменили по една победа през 2017 - Гришо печели на тревни кортове в Куинс с 2:1 сета, но Медведев взема реванш на хард във Вашингтон малко след това с 6:4, 6:2.

"Наистина щастлив съм, че Григор си връща формата. Мисля, че преди седмица беше 78-и, а сега ще напредне. Гледах някои негови мачове и той игра невероятно. Всички знаем на какво е способен," коментира Медведев.

Димитров се очертава да е по-свеж, след като е участвал в един мач по-малко заради отказването на Борна Чорич преди техния двубой от втори кръг.

"Данил направи чудесно лято. Много е уверен, спечели в Синсинати. Определено се справя добре. Няма да ми бъде лесно," заяви и Димитров по повод съперника си.

През 2019 година именно Медведев има най-много победи от всички топ играчи - 49. Той спечели в началото на сезона и АТР 250 в София. С тези си игри Данил заслужи вече и мястото си на финалите на Атр в Лондон през ноември.

От своя страна Григор ще опита да спечели срещу Медведев своята победа №300 в кариерата. Предните му два полуфинала в Шлема бяха на Уимбълдън 2014 и на Australian Open 2017. Тогава отстъпи на Рафаел Надал. 

ПЪРВИ СЕТ:

Медведев започна с пробив на нула, а след това спаси две точки за връщането му за 2:0 в своя полза. Последваха два поредни гейма за Григор на 15 и той изравни резултата. При 3:3 Гришо спаси точка за пробив и поведе в резултата. Гришо спечели на нула за 5:4 и поставя съперника в позиция да сервира за оставане в сета. Димитров си осигури тайбрек като затвори на нула за 6:5. След това Димитров имаше сетбол, но Медведев все пак се спаси за 6:6. В тайбрека Димитров първи поведе с 2:1, но Медведев обърна до 4:2. Гришо върна този мини-пробив, но при 6:5 за Медведев и сервис на Гришо, той не издържа на напрежението. Медведев реализира първия си сетбол. 

ВТОРИ СЕТ:

Гришо стартира прекрасно и с пробив в първия гейм, но мигновено Медведев реализира рибрейк на нула за 1:1. Двамата си размениха по още един пробив и в крайна сметка се оттеглиха на почивка при 3:2 за руснака. Изоставайки 4:5 Димитров сервираше за оставане в сета, но не издържа на напрежението и Медведев повежда 2:0 в сетовете. 

ТРЕТИ СЕТ:

Медведев спаси две точки за пробив и повежда с 2:1. Това се оказа решително. Веднага след това Медведев проби в четвъртия гейм и не изпусна инициативата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
US Open: Григор Димитров - Данил Медведев 6:7, 4:6, 3:6 Георги Христов
Теми:  
us open | us open 2019 | us open на живо | григор димитров | григор димитров - данил медведев | григор димитров на живо | данил медведев | тенис | тенис бг | тенис лайв | тенис на живо | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook