Григор Димитров - Николас Джари 6:2, 4:6, 6:7 (гейм по гейм)

от в 15:10 на 25.04.2019
Георги Христов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира на червени кортове в Барселона с награден фонд 2.6 милиона евро. Българинът, който участва в надпреварата със специална покана и е 13-и поставен в схемата, загуби от Николас Джари. Чилиецът се наложи след 2:6, 6:3, 7:6(2) за малко повече от два на корта. В предния кръг Джари изненада и втория в схемата Александър Зверев. Това ще бъде първи сблъсък между двамата.

РАЗВИТИЕТО ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

* Димитров спечели жребия и ще сервира първи.

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 - Гришо започна добре и спечели бързо първите две разигравания. След това обаче направи две леки грешки. При 30:30 Джари спечели дълго разиграване с цената на точка за пробив. Той я реализира с убедителна игра и повежда в резултата.

1:1 - Димитров с лекота размина двуметровия гигант на мрежата за 40:15 и две възможности за рибрейк. Още първата бе реализирана след непредизвикана грешка на чилиеца.

2:1 - Григор имаше някои проблеми, но намери сервиса си и обърна гейма от 15:30.

2:2 - Този път Джари беше убедителен. Той сервира умело и диктуваше разиграваният. Григор пък сбърка от бекхенд на два пъти.

3:2 - Добро представяне от Димитров. Джари го изненада с едно спечелено разиграване на мрежата, но въпреки това родния талант затваря на 30.

4:2 - ПРОБИВ! Джари поведе с 30:15, но след това Григор подобри значително играта си. Той заслужи точка за пробив и я реализира бързо.

5:2 - Пробивът е затвърден с гейм на нула.

6:2 - И двамата състезатели демонстрираха много атрактивна игра. При 30:30 Джари допусна грешка и Димитров получи сетбол. Той бе реализиран и Гришо печели първата част за 28 минути игра.

ВТОРИ СЕТ:

* Димитров сервира първи

0:1 - Лошо начало за Григор Димитров. Подкрепян бурно от своя агитка Джари стига до пробив на 15.

0:2 - Джари затвърждава пробива и взема сериозна преднина след почивката.

1:2 - Чилиецът взе първите две точки, за да поведе с 30:0, но след това Димитров сервира добре и без затруднения обърна резултата в своя полза, спирайки серията на опонента си.

1:3 - Много оспорван гейм. Стигна се до равенства при 30:30 и 40:40. Все пак Джари игра много агресивно и се измъкна.

2:3 - Отново много равностойна игра демонстрираха двамата. Джари спаси един геймбол, но след това Гришо стигна до втори след хубаво воле на мрежата. Димитров все пак печели подаването си.

2:4 - Григор успя да затрудни опонента си и му поведе 30:15. След това обаче Джари сервира отлично и отново се откъсва в резултата за втория сет.

3:4 - Григор поведе бързо с 40:0 и реализира втория си геймбол.

3:5 - Отличен шанс пропусна Димитров. Той не успя да реализира точка за пробив и Джари се приближава само на гейм от спечелването на втория сет.

4:5 - Българският тенисист започна много лошо деветия гейм. Той изостана 0:40, но след това спаси бързо четири сетбола за съперника. В крайна сметка Гришо остава в сета и ще има последен шанс да върне пробива.

4:6 - Джари загуби първото разиграване, но след това убедително обърна и печели втората част. Ще видим пълния формат на двубоя.

ТРЕТИ СЕТ:

* Димитров сервира първи

1:0 - Григор имаше затруднения и изостана с 15:30. След това обаче той стабилизира играта си и бързо обърна в своя полза, за да открие резултата в решителната част.

1:1 - Джари печели подаването си на 30.

2:1 - Този път доста по-добро представяне на сервиращия. Григор печели на 15 и двамата се оттеглят за първа почивка в последния сет.

2:2 - Джари взема сервиса си на 15. Той бе стабилен в няколко дълги размени от основната линия.

3:2 - Втори гейм в мача на нула за Григор Димитров и той пак има аванс в третата част.

* В този момент играта е прекъсната заради дъжд над Барселона.

- 17,25 часа - организаторите подготвят корта, за да продължи играта;

-
Играчите отново са на корта;
- Джари получава помощ от физиотерапевт на корта.

- Играта е подновена в 17,39 часа.

3:3 - Макар и трудно Джари успя да спечели гейма си след няколко изравнявания.

4:3 - Добър отговор за Димитров, който печели лесно на 15.

4:4 - Джари отново изравнява. Той поведе с 40:0 след добро сервиране и в крайна сметка затвори при втория геймбол.

5:4 - Григор обърна гейма от 0:15 и принуждава съперника да сервира за оставане в мача.

5:5 - Отлично сервиране за мощния чилиец, който изравнява резултата с гейм на 15.

6:5 - Джари нямаше отговор в по-дългите разигравания и Григор поведе 40:0. Димитров обаче допусна някои неточности след това и се стигна до 40:40. Все пак родният тенисист си осигури минимум тайбрек.

6:6 - Ще гледаме тайбрек! Джари сервира добре и поведе 40:0, след като което реализира втория геймбол. Точно два часа игра в Барселона.

ТАЙБРЕК:

6:7 - Григор допусна грешка на мрежата и се стигна до мини-пробив, но веднага го върна за 1:1 точки. Джари бе изключително стабилен и наказа всички грешки на Григор за 7:2 точки в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Николас Джари 6:2, 4:6, 6:7 (гейм по гейм) Георги Христов
Теми:  
барселона | григор димитров | григор димитров - николас джари | григор димитров лайв | григор димитров на живо | Николас Джари | тенис | тенис бг | тенис лайв | тенис на живо | тенис новини | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook