Григор Димитров - Федерико Делбонис 6:1, 4:6, 2:6 (гейм по гейм)

от в 13:58 на 21.05.2019
Георги Христов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в първия кръг на турнира на червени кортове в Женева (Швейцария) с награден фонд 524340 евро. Преминалият през квалификациите Димитров загуби от аржентинеца Федерико Делбонис на старта на основната схема с 6:1, 4:6, 2:6 за 1:38 минути игра.

Както е известно Димитров преодоля квалификациите на състезанието в края на миналата седмица. Той ще използва надпреварата в Швейцария като подготовка преди Откритото първенство на Франция, което започва в неделя. Край Димитров в Женева са Радек Щепанек и Андре Агаси, които му помагат след раздялата с Дани Валверду.

Това е първи успех на Делбонис в три мача с Димитров. Победителят от този мач ще играе срещу №4 в схемата Мартон Фучович във втори кръг.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

* Димитров сервира първи

1:0 - Гейм на 30 за Димитров на старта. Той поведе 40:0, но Делбонис спаси два геймбола. При третия Димитров реализира точката в своя полза.

2:0 - ПРОБИВ! Гришо реализира отличен печеливш ретур за 40:15. След това той оползотвори втората си възможност за пробив.

3:0 - Пробивът е затвърден. Убедителен гейм на 15.

4:0 - ВТОРИ ПРОБИВ! Делбонис е разколебан и Димитров отново печели сервиса му - този път на 30.

5:0 - Отлично сервиране за първата ракета на България. Гейм на 15 и той е все по-близо до спечелването на откриващия сет. Точно 19 минути на корта до момента.

5:1 - Димитров достигна до 30:30 и беше на две точки от спечелването на сета. Левичарят Делбонис обаче все пак успя да спечели за първи път гейм в мача.

6:1 - 27 минути продължи първата част. Димитров нямаше затруднения като нито един от геймовете не стигна до равенство 40:40.

ВТОРИ СЕТ:

* Делбонис сервира първи

1:0 - Отново проблеми за Делбонис като се стигна до 30:30 след добри ретури на Димитров. Все пак аржентинецът открива резултата след почивката.

1:1 - Никакви затруднения за Димитров и той изравнява с гейм на 15.

2:1 - Делбонис подобрява играта си. Той печели на 30 и отново повежда във втория сет.

2:2 - Пореден отличен гейм за Димитров, който пак загуби само една точка.

3:2 - Делбонис започна убедително и поведе бързо с 40:0. Димитров му помогна и с някои непредизвикани грешки. След това обаче Гришо спечели три поредни разигравани - 40:40. Аржентинецът все пак печели в своя полза.

4:2 - Делбонис реализира два поредни отлични ретура за 30:0 аванс. Впоследствие той достигна до първите си точки за пробив при 40:15 благодарение на двойна грешка на Димитров. Втората бе реализиран с минаващ удар.

4:3 - Григор Димитров пропусна шансове за рибрейк в началото. Той поведе 40:15 при сервис на Делбонис, аржентинецът изравни 40:40 и дори имаше три геймбола. Той не ги реализира и в крайна сметка пробивът е върнат.

4:4 - Резултатът е изравнен. Димитров печели на 15. Той успя да направи и най-хубавото изпълнения в мача с атрактивна изява на мрежата. Точно час на корта дотук.

5:4 - Гейм на нула за Делбонис. Той принуждава Димитров да сервира за оставане в сета.

6:4 - Димитров направи двойна грешка за равенство 30:30. Делбонис достигна до сетбол, а в решителния момент Гришо сбърка от форхенд, който прати далеч в аут. Общият резултат е изравнен.

ТРЕТИ СЕТ:

* Делбонис сервира първи

0:1 - Димитров стигна до две точки за пробив при 40:15 още в началния гейм. Още първата бе реализирана след грешка на съперника му.

1:1 - Рибрейк! Добри ретури на Делбонис притесниха Димитров и се стигна до 40:30 за аржентинеца. Точката бе реализирана след непредизвикана грешка на Гришо.

2:1 - Втори пореден гейм за Делбонис. Той повежда за първи път в третия сет.

3:1 - Григор Димитров бързо поведе с 40:0. След това обаче направи някои пропуски, а Делбонис бе много агресивен и се стигна до 40:40. Двойна грешка донесе и точка за пробив на Федерико. Точно в този момент лош отскок на топката изненада Димитро и се стига до ПРОБИВ!

4:1 - Пробивът е затвърден с гейм на 30 от Делбонис.

4:2 - Григор се задържа в резултата и то с гейм на нула.

5:2 - Делбонис играе все по-уверено. Той се приближава само на гейм от крайната победа.

6:2 - Гришо сякаш се предаде и загуби мача след нов пробив.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Федерико Делбонис 6:1, 4:6, 2:6 (гейм по гейм) Георги Христов
Теми:  
geneva open | григор димитров | григор димитров - федерико делбонис | женева | тенис | тенис бг | тенис лайв | тенис на живо | тенис новини | тенис турнир в женева | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook