Димитров - Вавринка 6:7, 6:7, 6:7 (гейм по гейм)

от в 14:35 на 01.06.2019
Георги Христов

Григор Димитров отпадна в третия кръг на „Ролан Гарос". Българинът отстъпи с 6:7 (5), 6:7 (4), 6:7 (8) на Стан Вавринка след точно 200 минути игра. Срещата между двамата започна в петък, но беше прекъсната след втория сет заради тъмнина. При подновяването на двубоя днес Вавринка се наложи след трети тайбрек.

Така швейцарецът, който грабна титлата в Париж през 2015-а, вече има победи над Димитров във всеки един турнир от Шлема. Той успя да го победи на всеки един от четирите големи турнира в тениса. Григор от своя страна за трети пореден път отпада в третия си мач на Ролан Гарос, което е и най-доброто му постижение във френската столица.

Срещата между двамата бе изключително равностойна и драматична, но за съжаление и в трите тайбрека победител бе Вавринка. Димитров обаче загатна след победата над Марин Чилич, както и в мача срещу Вавринка, че е близко до възвръщане на най-добрата си форма.

Вавринка стигна първи до пробив в третия сет за 5:4. Григор обаче отказа да се предаде и се пребори за връщането на пробива.

Така се стигна до трети тайбрек. В него Димитров започна страхотно и поведе с 6:2 и сякаш всичко изглеждаше решено. Григор обаче пропусна пет сетбола и загуби с 10:8 точки.

Дайте прогнозите си за "Ролан Гарос" - спечелете раница, ракета или маратонки HEAD

Коментар на живо: 

ПЪРВИ СЕТ:

* Димитров сервира първи 

0:1 - ПРОБИВ! Вавринка постави под напрежение Димитров още от първите разигравания. Той постига пробив на 30.

0:2 - Пробивът е затвърден с гейм на 15. Много мощна игра за Вавринка, който записа няколко печеливши удара.

1:2 - Гришо направи двойна грешка и изостана 15:30. Брутален бекхенд на Вавринка му осигури нови две точки за пробив - 40:15. Гришо изигра две отлични точки и спаси втората точка за пробив с къса топка. Пълен обрат и гейм за Димитров.

1:3 - Димитров спечели първото разиграване, но след това Вавринка демонстрира класата си и спечели повече от убедително оставащите точки в гейма. 15 минути игра дотук.

2:3 - Добри няколко изпълнения на Гришо и той печели на 15 подаването си преди втората почивка.

3:3 - Вавринка опитва да доминира играта, но направи три поредни непредизвикани грешки от форхенд за 30:40. ПРОБИВЪТ е върнат след чудесен ретур на Димитров.

4:3 - Трети пореден гейм в полза на Димитров. Той поведе 40:0, но след това отстъпи в три поредни разигравания. При четвъртия си геймбол Гришо направи двойна грешка. Наложи се да спасява две поредни точки за пробив, но се справи и повежда в крайна сметка.

4:4 - Григор постави Вавринка под напрежение и поведе 30:15. След това обаче бившият шампион в Париж се разигра и лесно обърна в своя полза.

5:4 - Първото разиграване бе за Вавринка, но след това Гришо стигна до два геймбола - 40:15. Той реализира втория. Стан ще сервира за оставане в първата част. Интересното е, че дотук Димитров няма нито една точка директно от сервис.

5:5 - Димитров поведе 30:0 и се приближи на две точки от спечелването на сета. Вавринка сервира добре, за да обърне и да се стигне до равенство 40:40. В този момент Димитров получи и СЕТБОЛ. Швейцарецът отново се разигра в трудната ситуация и бързо взе следващите три точки.

6:5 - Българският тенисист с лекота поведе 30:0, но след това загуби две разигравания. Все пак той си осигурява тайбрек.

6:6 - Труден гейм за Вавринка. Димитров го постави под напрежение при 30:30. Все пак сервиращият не допусна изненада и ще гледаме пълен формат на сета.

6:7 - Григор Димитров на два пъти поведе с мини-пробив, но Вавринка изравни при 4:4 и 5:5. Швейцарецът стигна до сетбол при 6:5 и на свой сервис Димитров не издържа. Първата част е за Вавринка - 7:6(5). 66 минути игра общо в този сет. 

ВТОРИ СЕТ:

* Вавринка сервира първи

1:0 - Стан обръща от 15:30 и повежда след почивката.

1:1 - Григор спаси две точки за пробив с много агресивна игра. Така той изравнява резултата.

2:1 - Играта бе много равностойна, но все пак Вавринка успя да наложи волята си - затваря на 30.

2:2 - Димитров печели на 15. Добро сервиране от негова страна. До момента Вавринка е спечелил 81% от точките си след първи сервис, а Димитров 62%.

3:2 - Вавринка обръща от 0:15. Той вече има седем директни точки от сервис в мача.

3:3 - Добро представяне на Григор, който бързо изравнява с гейм на 15.

4:3 - Първи гейм в мача на нула. Той е в полза на Вавринка, който сервира на високо ниво.

4:4 - Няколко много оспорвани разигравания и се стигна до 30:30. В този момент Гришо успя да пласира първия си ас в мача. Той изравнява.

5:4 - Гришо се бори и спечели две разигравания за аванс 30:15. След това обаче Вавринка направи нови отлични сервиси и бързо обърна в своя полза. Той заставя българина да сервира за оставане в сета.

5:5 - Димитров печели на 30 и изравнява отново резултата. Двамата имат почти равни проценти спечелени точки след втори сервис - 54% за Димитров и 55% за Вавринка.

6:5 - Вавринка имаше затруднения с първия сервис и изостана 15:30. След това обаче показа класа и си осигури поне тайбрек. 79% спечелени точки след първи сервис за Стан.

6:6 - Убедителна игра българския №1. Гейм на 30 и ще гледаме втори пореден тайбрек.

7:6 - Вавринка поведе още от самото начало за 4:1 точки и задържа аванса си до края. 55 минути на корта в тази част.

ИГРАТА Е ПОДНОВЕНА В 14,50 часа. 

ТРЕТИ СЕТ:

* Димитров сервира първи

1:0- Гейм на нула за Григор Димитров. Вече е ясен съперникът на Гришо или Вавринка. Това ще бъде Стефанос Циципас.

1:1 - Вавринка също започва убедително. И той не губи нито една точка в първия си гейм след подновяването на играта в събота.

2:1 - Григор спаси две точки за пробив и отново повежда в резултата.

2:2 - Гейм на 30 за Вавринка. Той продължава да сервира на ниво. Интересното е, че до момента и двамата са спечелили по точно 53% от точките след втори сервис.

3:2 - Втори гейм на нула днес за Димитров и той пак повежда в сет №3.

3:3 - Стигна се до равенство 30:30, но след това Вавринка спечели две хубави точки в своя полза.

4:3 - Димитров игра смело и пак спаси две точки за пробив за 40:40. След това затвори гейма в своя полза и отново взема аванс.

4:4 - Гришо започна чудесно и поведе с 30:15. След това обаче Вавринка беше много убедителен, сервира на ниво и не загуби разиграване.

4:5 - Григор вече е на един гейм от спечелването на третия сет. Деветият гейм беше много драматичен. Димитров поведе 30:15, но Вавринка стигна до точка за пробив, която не успя да реализира. При втория си шанс Стан не сбърка и ще сервира за мача.

5:5 - ПРОБИВ! Гришо остава в мача с решителен рибрейк в последния възможен момент. Вавринка отрази една точка за пробив, но при втората не успя.

6:5 - Отличен трети гейм на нула в този сет за Димитров. Той си осигурява поне нов тайбрек.

6:6 - Вавринка също печели на нула и пак ще гледаме тайбрек.

6:7 - Димитров взе ранен мини-пробив за 2:1 точки и бързо го разви до 5:1. След това обаче Вавринка успя да навакса до 6:6 точки, спасявайки три сетбола. При 8:7 за Стан - Димитров спаси мачбол, но малко след това Вавринка затвори мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров - Вавринка 6:7, 6:7, 6:7 (гейм по гейм) Георги Христов
Теми:  
ROLAND GARROS | григор димитров | григор димитров - стан вавринка | ролан гарос | ролан гарос 2019 | ролан гарос на живо | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис лайв | тенис на живо

Коментари





Следвайте ни в Facebook