Гоф продължава напред след тричасова битка; Брейди се справи с китайка

от в 16:33 на 10.05.2021
Мирела Николова

"Детето чудо" Кори Гоф бе подложена на сериозно изпитание на старта на Мастърса в Рим, но в крайна сметка се справи с Юлия Путинцева в двубой, продължил 3 часа. 17-годишната американка надделя със 7:5 4:6 6:4 и така си осигури среща с Мария Сакари или Полона Херцог в следващата фаза.

В откриващия сет Гоф изоставаше с пробив и пасив от 4:5, но точно когато съперничката ѝ сервираше за спечелване на първата част, тийнейджърката повиши нивото си и осъществи късен брейк, с който изравни геймовете. Устремът на американката продължи и тя реализира още един пробив, с който прибави дебютната част на своята сметка.

Във втория сет състезателките продължиха да изпитват затруднения с началния си удар, което резултира в инкасирането на общо 5 пробива. В крайна сметка обаче Путинцева се оказа по-стабилната от двете и успя да измъкне тази част, вкарвайки двубоя в трети решителен сет.

Там отново станахме свидетели на множество неубедителни подавания, но сдобила се с аванс от 5:2, Гоф не допусна да се стигне обрат и затвори срещата в своя полза. 

В друг мач от програмата световната №13 Дженифър Брейди се поздрави с рутинен двусетов успех над Шуай Жанг с 6:1 6:4 след час и 17 минути игра на корта, като по този начин си гарантира двубой с Елена Александрова, която се наложи над талантливата украинка Марта Костюк.

Финалистката от Аустрелиън Оупън изцяло доминираше над опонентката си в откриващата част и осъществявайки 3 брейка, се доближи само на крачка от крайната победа. Във втория сет обаче Брейди трябваше да наваксва пасив от 2:4 и записвайки 4 поредни гейма на сметката си, съумя да сътвори обрат в частта и да се класира за втория кръг в надпреварата във Вечния град.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гоф продължава напред след тричасова битка; Брейди се справи с китайка Мирела Николова
Теми:  
wta | дженифър брейди | коко гоф | Обзори | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook