Гоф записа обрат срещу Мартич; Бенчин с категорична победа над Дой

от в 08:18 на 24.02.2021
Валери Андреев

Кори Гоф надделя над хърватката Петра Мартич след обрат - 5:7 6:3 6:4. Тръгналата от квалификациите, Гоф продължава напред към 1/4-финалите, а там я очака нейната сънародничка Шелби Роджърс.

Гоф изпитваше трудности на свое подаване в първата част и допусна няколко пробива в хода на сета, които и донесоха пасив от 5:3 и независимо че успя да се завърне до 5:5, нов брейк и отне сета и позволи на Маритич да поведе с 1:0 в отделните части.

Впоследствие обаче Гоф много стабилизира началния си удар, а това и позволи да бъде по-постоянна в изявите си. Пробив още в откриващия гейм позволи на тийнейджърката както във втория, така и в третия сет да се наложи и по този начин в крайна сметка да спечели срещата.

Белинда Бенчич се справи с японката Мисаки Дой в последователни сетове след 6:1 6:3. Световната номер 12 демонстрира добра игра и постоянство на кортовете в Австралия и заслужено спечели 1/8-финалната си среща, за да си гарантира място сред 8-те най-добри в турнира.

Макар и на моменти, Бенчич се възползваше от всяка възможност, която имаше, за да пробива своята опонентка. Спасявайки два мачбола, Масаки се надяваше това да бъде повратната точка в мача, ала нова доза убедителни отигрвания класираха Бенчич в следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гоф записа обрат срещу Мартич; Бенчин с категорична победа над Дой Валери Андреев
Теми:  
белинда бенчич | кори гоф | мисаки дой | петра мартич

Коментари





Следвайте ни в Facebook