Мачове на живо
Приключил
Григор Димитров 6467
Иржи Лехечка 4635
LIVE
Лиам Броуди 440
Ник Кирьос 660

Гофен осъществи обрат срещу Григор и засега охлади българските надежди за продължаване напред

от в 13:01 на 07.01.2020
Калоян Соколов
Григор Димитров не можа да завърши започнатото от Димитър Кузманов и всичко ще се реши в двойковия двубой. Гришо претърпя поражение в драматичен  мач срещу Давид Гофен и записа едва втора загуба от общо десет мача на ниво АТП - 6:4 2:6 2:6.Първата ни ракета започна със стабилен сервис гейм, но бързо установи контрол над събитията и плоските му форхенди оставяха без отговор белгиеца. Димитров си извоюва първи брейк точки в дебютното подаване на съперника и веднага се възползва благодарение на мощен ретур. Гофен обаче показа характер и вземаше топката все по-рано, което му донесе моментален рибрейк. Двамата продължиха да посрещат на отлично ниво, като сервисите се връщаха със завидна дълбочина и до 4:3 в полза за нашия представител станахме свидетели на още една размяна на пробиви.Белгиецът спря пропадането и стигна до равенство, но Димитров отвърна с образцово подаване, пласирайки два аса. Давид се вкара в сериозни проблеми в следващия си сервис гейм и българинът получи сетбол, който реализира с феноменален минаващ бекхенд по диагонала.

https://twitter.com/ATPCup/status/1214479321563308038?s=19

Трудните мигове за сервиращите продължиха във втория сет и на Димитров му се наложи да спасява два брейкбола, но това не се оказа пречка за Гришо, който издържа в няколко поредни продължителни размени. Все пак при третия си опит Гофен се възползва чрез неспасяема форхенд права и взе ранен аванс. Първата ни ракета показваше желание да бъде агресивен, ала често пресилваше от дланен удар и предимството бе затвърдено. Неволите на Димитров продължиха и той сдаде сервиса си за втори път след двойна грешка.Хасковлията показа по-активна игра в следващия гейм с последователни успешни излизания към мрежата, а непредизвикана грешка от удобна позиция на Гофен, върна интригата в частта. Мощта на нашето момче се завърна и топката летеше все по-бързо, ала началният удар така и не функционираше, като отново белгиецът си върна натрупаното по-рано предимство. Вдъхновението на Давид ставаше все по-видно и той достигаше всяка една топка, което предупредели изиграването на решителен сет.

https://twitter.com/ATPCup/status/1214490830075023360?s=19

Българинът намали скоростта на първото си подаване в третия сет с цел да увеличи процента на вкарване и това даде резултат в откриващия му сервис гейм. Белгиецът с лекота възстанови паритета и изглеждаше далеч по-уверен в действията си, като това даде отражение и отново Гофен излезе с брейк напред. Давид навлизаше все повече в пределите на корта и скоро покачи на 3:1. Григор най-после се поотпусна и се отчете с редица позитивни изпълнения. Българинът имаше отлична възможност да се върне в надпреварата за мача, само че ъпроучът на неговия съперник закачи линията с милиметри и разликата набъбна до 4:2 в полза на противниковия тим. Оттам насетне моментът беше изцяло на страната на Гофен и той завърши срещата победоносно.

https://twitter.com/ATPCup/status/1214501245949493248?s=19

Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Гофен осъществи обрат срещу Григор и засега охлади българските надежди за продължаване напред Калоян Соколов

Коментари

Следвайте ни в Facebook