Гофен: Последната година беше много тежка, чудех се дали някога отново ще бъда същият

от в 14:53 на 05.05.2022
Мирела Николова

Давид Гофен трябваше да премине през редица изпитания през последните месеци, след като контузия в коляното го извади от Тура през август миналата година. Резултатите след завръщането му в началото на 2022-ра бяха повече от разочароващи, но белгиецът си върна увереността на турнира в Маракеш през април, където завоюва трофея. През вчерашния ден бившият №7 в света даде интервю пред сайта на АТР, в което разкри, че през миналата година е имало момент, в който е изпитвал сериозни притеснения относно своето бъдеще в тениса.

"Титлата в Маракеш означаваше много. Преживях множество трудности през изминалата година. Първо бяха проблемите с коляното, заради които трябваше да прекратя сезона си през август. След това в началото на този сезон имах затруднения с играта си. Коляното ми продължи да ме притеснява и в Сидни, трябваше да се оттегля от мача си срещу Мъри. В главата ми имаше много мисли: "Дали коляното ми някога ще оздравее? Ще повлияе ли сериозно на работата ми с крака? По-бавен ли съм?". Чудех се дали някога отново ще бъда същият.

Усещанията се променят ежедневно. Единия ден успяваш да проведеш страхотна тренировка и се чувстваш добре, а на следващия изпитваш сериозна умора. Веднъж изпадаш в паника, друг път се чувстваш силен и готов за завръщане. Отнема време и трябва да се довериш на процеса - това беше най-трудната част. Трябва да имаш доверие на екипа си", разказа Гофен.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен: Последната година беше много тежка, чудех се дали някога отново ще бъда същият Мирела Николова
Теми:  
atp | давид гофен | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook