Гофен се разправи с Крайнович, Фучович записа успех над Лайович

от в 22:02 на 09.03.2021
Тея Кръстева

Поставеният под номер 6 в основната схема на турнира от категория ATP 250 в Доха - Давид Гофен, записа двусетов успех с 6:4 6:4 над Филип Крайнович и си осигури осминафинален сблъсък срещу Тейлър Фриц.

Белгиец бе абсолютно непоклатим в цялата среща, реализирайки 8 аса и спечелвайки 82% от точките на първи сервис. Двете части в двубоя се развиха по аналогичен начин, а именно с по един пробив в актива на Гофен. Световният №14 рядко допускаше грешки от своята ракета и логично се възползваше по прекрасен начин от тези на своя съперник. Крайнович далеч не показа най-добрия си тенис, не съумявайки да достигне дори до една възможност за пробив в целия мач.  

Световният номер 46 Мартон Фучович се класира за осминафиналите на надпреварата от категория ATP 250 в Доха, отстранявайки Душан Лайович след 7:6(3) 6:3 за час и 46 минути игра.

Първият сет бе равностоен и логично изходът от него се реши след тайбрек, в който Фучович бе непоклатим и закономерно записа в своя актив. Вторият сет също не се оказа препятствие за унгарския тенисист и с успеха си той си осигури сблъсък срещу Лойд Харис, който по-рано днес надигра Стан Вавринка в трисетов трилър.

Мартон Фучович в момента се намира в страхотна серия, като през изминалата седмица достигна до първия си финал на турнир от категория ATP 500 и то започвайки от квалификациите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен се разправи с Крайнович, Фучович записа успех над Лайович Тея Кръстева
Теми:  
давид гофен

Коментари





Следвайте ни в Facebook