Гофен "върза геврек" на Чилич и триумфира на старта в Монте Карло!

от в 16:17 на 11.04.2021
Мирела Николова

Поставеният под номер 11 в схемата на Мастърса в Монте Карло - Давид Гофен, откри клей сезона си с трисетов успех над друг бивш представител на челната десетка - Марин Чилич. 2 часа и 13 минути бяха необходими на белгиеца, за да пречупи опонента си и да оформи крайното 6:4 3:6 6:0, с което си осигури участие във втория кръг на надпреварата, където го очаква квалификант. 

Още в откриващия си сервис гейм Чилич бе изправен пред брейкбол, но съумя да го неутрализира благодарение на своя безмилостен начален удар, след което на свой ред достигна до възможност за пробив на чуждо подаване, която материализира, възползвайки се от неуверените и твърде плитки удари на съперника си. Последваха силни минути за Гофен, който максимално изчисти играта си от грешки и спечели следващите 3 гейма, с което паритетът бе възстановен. При 4:3 в своя полза хърватинът пропусна златен шанс да осъществи ключов пробив, като вместо това още в следващия гейм самият той се оказа изоставащ с брейк. Безкомпромисен от сервис линията, Гофен не изпусна контрола върху сета и откри сметката си в общия резултат. 

В началото на втория сет бившият шампион от US Open отново изпитваше затруднения с началния си удар и инкасира ранен пробив, който обаче бе моментално върнат след серия остри и висококачествени ретури. В шестия гейм белгиецът отново бе притиснат до стената в своето подаване и Чилич успя да увеличи преднината си на 4:2. Сервисът на хърватина далеч не бе най-верният му съюзник в хода на сета, тъй като бе изправен пред цели 10 брейкбола. Въпреки това 43-тият в света показа характер и се измъкна от затруднените ситуации, за да изравни отделните части.

Третият сет се разви изцяло под диктовката на Гофен, който бе твърдо решен да не оставя инициативата в ръцете на съперника си и налагайки изключително високо ниво на игра, се оттегли на първата почивка с аванс от пробив и 3:0. Доминацията му продължи до самия край на мача, а Марин изглеждаше все по-озадачен от случващото се на корта, рядко успявайки да намери отговор на перфектно изградените атаки на белгиеца. По този начин Гофен не остави възможност на опонента си да се разпише в третата част, класирайки се за следващата фаза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен "върза геврек" на Чилич и триумфира на старта в Монте Карло! Мирела Николова
Теми:  
atp | давид гофен | марин чилич | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook