Гофен за шансовете на Нори срещу Джокович: Не знам как се побеждава извънземен

от в 09:21 на 06.07.2022
Калоян Соколов

Давид Гофен извървя впечатляващ път от миналия до тазгодишния тревен сезон, след като през 2021-ва претърпя сериозно падане на корта в Хале и контузи лошо своя глезен, което го извади от кортовете до края на годината. Гофен се завърна този януари, но загуби 7 от първите си 10 мача на ниво ATP и не се виждаше как 31-годишният белгиец ще се завърне обратно сред елита. Гофен обаче демонстрира силна воля и през клей сезона повиши значително своето равнище, триумфирайки на турнира в Маракеш.

Прогресът на бившия номер седем продължи с пълна сила и го изстреля до четвъртфиналите на Уимбълдън, където имаше всички шансове да надиграе местния представител Камерън Нори, но отстъпи в петсетова битка, макар че имаше преднина в резултата почти през цялото време. Впоследствие някогашният подгласик от финалите на ATP беше запитан дали според него Нори има някакъв шанс да отстрани защитаващия шампион Новак Джокович в техния полуфинален сблъсък, а отговорът му беше повече от любопитен:

"Мисля, че знаете отговора, нали така? Никога не се знае. Ако Нори играе тениса на живота си, а Новак не се чувства добре, то може и да се получи изненада. Джокович обаче е Джокович и играе още по-добре, когато публиката е срещу него. Той просто е извънземен и нямам представа как се побеждава извънземен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен за шансовете на Нори срещу Джокович: Не знам как се побеждава извънземен Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | интервюта | камерън нори | любопитно | новак джокович | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook