Голяма изненада в Маями: Световната №1 пропиля солиден аванс и отпадна

от в 07:35 на 24.03.2019
Калоян Пламенов

Лидерката в световната ранглиста Наоми Осака загуби почти спечелен мач в двубой от 3-ия кръг на турнира в Маями и в крайна сметка отпадна от тайванката Су Вей Сие, която стигна до успеха след 4:6, 7:6(4), 6:3.

Срещата между двете се проточи 2 часа и 20 минути, а в първия сет азиатката дръпна с 3:0 гейма след пробив във втория гейм. Нейната противничка обаче бързо успя да си стъпи на краката и върна пробива в седмия тилданов гейм.

След това стабилизира играта си и в деветия гейм проби решително, а след това си взе най-важното подаване частта, за да поведе със сет аванс в резултата.

Вторият сет започна отлично за Наоми и тя проби още в първия гейм и имаше аванс до 5:3 гейма, а след това сервираше и за мача. В крайна сметка обаче бе пробита в последния момент - в 10-ия гейм на частта. Стигна се и до тайбрек в който азиатката спечели след 7:4 точки.

Третият сет започна също добре за Осака - пробив и 2:0 гейма аванс. Нейната опонентка обаче върна веднага пробива, а след това с пробиви в седмия и деветия гейм стигна до крайния успех в мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Голяма изненада в Маями: Световната №1 пропиля солиден аванс и отпадна Калоян Пламенов
Теми:  
наоми осака | су вей сие | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook