Голямата 3-ка: Кой от нея има предимство, когато членовете ѝ са в един и същ турнир

от в 17:17 на 21.07.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович продължават да водят битката си за величие, като всеки един от тях вече разполага с по 20 титли от Големия шлем и е наистина трудно да дадем предимство на някого от тях в дългогодишната им надпревара. Какво обаче показват цифрите за турнирите, в които членовете на Голямата тройка са се съревновали едновременно? 

Този период стартира на Аустрелиън Оупън през 2005-а година, когато Джокович и Надал са респективно едва на 17 и 18 години. Маестрото пък вече е номер едно в световната ранглиста, но губи в полуфиналите от бъдещия шампион Марат Сафин.

 

Руснакът се оказа непреодолимо препятствие и за Ноле, докато манакорецът отсъпва в песетовка битка на местния любимец Лейтън Хюит. Оттогава Голямата тройка се явява съвместно на 131 състезания и печели общо 106 от тях, а ето каква е извадката от тях:

Роджър Федерер - 38 пъти достига еднолично по-напред в схемата от своите опоненти (88,975 хиляди общ брой събрани точки)

Рафаел Надал - 41 пъти достига еднолично по-напред в схемата от своите опоненти (88,696 хиляди общ брой събрани точки)

Новак Джокович - 47 пъти достига еднолично по-напред в схемата от своите опоненти (90,339 хиляди общ брой събрани точки)

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Голямата 3-ка: Кой от нея има предимство, когато членовете ѝ са в един и същ турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | любопитно | рафаел надал | роджър федерер | статистика

Коментари





Следвайте ни в Facebook