Голямата четворка се събира в Лондон: Новак Джокович потвърди участие на Laver Cup!

от в 10:09 на 22.07.2022
Калоян Соколов

Наскоро стана ясно, че Анди Мъри ще дебютира в отбора на Европа за тазгодишния Laver Cup и така се присъедини към вече потвърдилите участие Роджър Федерер и Рафаел Надал. Това веднага повдигна въпроса дали в Лондон ще можем да видим всички членове на Голямата четворка за пръв път в петгодшната история на турнира, а единствено Новак Джокович можеше да даде яснота по темата. Сърбинът пък обнадежди привържениците как действително съществува сериозен шанс четирите легенди да се съберат в един и същи тим между 22 и 25 септември, но искаше да изчака края на Уимбълдън, за да обяви крайното си решение.

Изглежда организаторите на турнира са били достатъчно убедителни и така най-добрите състезатели през последното повече от десетилетие ще обединят сили в британската столица. Самият Джокович не скри вълнението си от предстоящата надпревара, споделяйки следното:

Това е единственото събитие, в което можеш да си в отборна среда заедно с играчи, срещу които обикновено трябва да се състезаваш. Ще бъде уникален момент в историята на спорта да бъда в един отбор заедно с Роджър, Анди и Рафа, които са тримата ми най-големи съперници през моята кариера - коментира 21-кратнит шампион от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Голямата четворка се събира в Лондон: Новак Джокович потвърди участие на Laver Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | анди мъри | голяма четворка | новак джокович | рафаел надал | родджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook