Горан Джокович ще бъде директор на Sofia Open, очакват се силни участници

от в 15:28 на 10.11.2018
Георги Христов

Горан Джокович - чичо на световния номер в тениса 1 Новак Джокович, е новият директор на турнира от сериите "АТР 250" Sofia Open, предаде БГНЕС. Това стана ясно от изказване на спортния министър на България Красен Кралев, който днес се срещна с Джокович и президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

В последните две години начело на надпреварата бе австралиецът Пол Макнами, който обаче реши да се оттегли от позицията преди тазгодишното издание на турнира. Сега ръководството на Sofia Open поема Горан Джокович, който е вицепрезидент на Сръбската тенис федерация и е бил директор на турнира в Белград, който бе част от АТР календара от 2009 до 2012.

"Днес проведох работна среща с новия директор на тенис турнира от сериите АТП 250 „Sofia Open“ Горан Джокович. С него и президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков обсъдихме детайли около организацията на четвъртото издание на надпреварата. Турнирът се организира от компанията Brand plus, която представлява собственика на седмицата, в която се провежда състезанието в София и Българската федерация по тенис.



"Джокович ми сподели имената на играчите, които са потвърдили участие до момента, като според него българските фенове ще бъдат приятно сюрпризирани и се очаква четвъртото издание на турнира да бъде най-силното до момента," заяви Кралев.

Горан Джокович е чичо на световния №1 Новак Джокович и дълги години е част от неговия щаб. От 2009 до 2012 г. е директор на турнира „Serbia Open“. През същия период е и член на турнирния съвет на АТП. От 2015 г. до сега е вицепрезидент на Сръбската тенис федерация. Почетен консул на Сърбия в Княжество Монако. Завършил е икономически науки в Белградския университет.

В 12.00 часа утре (11 ноември) заедно с Горан Джокович, Стефан Цветков и Кай Годхинди – изпълнителен директор на „Sofia Open“ и официален представител на притежателя на правата „Dubai Duty Free“ ще дадем откриваща пресконференция за „Sofia Open“ 2019," допълни Кралев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горан Джокович ще бъде директор на Sofia Open, очакват се силни участници Георги Христов
Теми:  
sofia open | горан джокович | джокович чичо | красен кралев | новак джокович чичо | стефан цветков | тенис | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook