Горан Иванишевич става част от екипа на Джокович поне за Уимбълдън

от в 02:26 на 01.07.2019
Теодор Кафеджиев

Шампионът от 2001 година Горан Иванишевич ще бъде в щаба на Новак Джокович по време на предстоящия Уимбълдън. В неделя двамата проведоха и съвместна тренировка. Преди това хърватинът работи с Марин Чилич и Томаш Бердих.

"Това е признание за мен като треньор, тъй като Новак не разчита на кой да е. Нужен му е човек, който наистина може да му помогне. Радвам се, че се спря на мен, а Мариан Вайда няма против. Първата ни тренировка премина много добре и се надявам сътрудничеството ни да се получи в дългосрочен план.

"Обсъдихме как виждам играта, някои технически детайли. Сега плътно сме се концентрирали за Уимбълдън, а по-късно ще гледаме в перспектива. Вероятно ще мога да остана с него по време на първата седмица от Уимбълдън. За мен Новак е готов добре. Ако всичко се развие нормално, то има сериозни шансове да защити титлата си," коментира Иванишевич.

Самият Ноле също коментира решението си. "Благодарен съм на Горан Иванишевич, че ще бъде до мен. Споразумяхме се да работим по време на Уимбълдън, а надявам се и дълго след това. Благодаря и на Мариан, че подкрепи идеята да поканим Горан и да подсилим нашия екип за този важен турнир. Израснал съм като гледах и подкрепях Горан.

"Ники Пилич ми беше позволил да подавам топките при подготовката на Горан в неговата академия преди легендарния му успех на Уимбълдън през 2001 година - това беше сбъдната мечта за всеки млад тенисист - да гледа Горан. Сега той се включва към нашия поход в Лондон," сподели самият Джокович.

Днес Джокович започва участието си в Лондон срещу Филип Колшрайбер.

Спечели тенис почивка

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горан Иванишевич става част от екипа на Джокович поне за Уимбълдън Теодор Кафеджиев
Теми:  
горан иванишевич | новак джокович | супер треньори | тенис | тенис бг | тенис легенди | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook