Горчив дебют за Алкарас на трева: Загуба и проблеми с движението върху настилката

от в 15:50 на 24.06.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас беше един от основните фаворити за трофея на изминалия Ролан Гарос, но нещата далеч не стоят така за предстоящия Уимбълдън. Тийнейджърът има само една победа на трева през своята кариера, като разполага с минимален игрови опит на тази настилка. Все пак не би било редно да отписваме напълно младока, имайки предвид огромния му прогрес в хода на сезона, но нещата не се развиват особено гладко за него в последните седмици. Испанецът планираше да се включи на турнира в Куинс, само че получи неприятна травма в областта на лакътя и се опитва да навакса пропуснатото чрез двубои на демонстративното събитие в Хърлингам, където сред участнаците са още Рафаел Надал и Новак Джокович. 

Световният номер седем обаче не направи особено сполучлив дебют в надпреварата, отстъпвайки на Франсис Тиафо с 4:6 2:6. Още по-неприятното беше, че 19-годишният състезател излезе облепен на корта, но самият той разкри как по-скоро става въпрос за превантивна мярка и има сериозно подобрение в неговото физическо състояние:

"Лепенките са по-скоро с предпазна цел. Преди две седмици имах проблеми с рамото и не можех да тренирам. Днес се чувствах добре, като се забавлявах по време на двубоя и очаквам с нетърпение следващия си мач в събота. Доскоро изпитвах сериозна болка, а това ме правеше несигурен за участието ми тук, но сега всичко изглежда наред и се надявам да продължа да прогресирам през следващите дни. От ключово значение е да подобря движението си върху тревата, за да имам добри резултати, а също така обръщам внимание на волетата си.

Нямам проблем с това да не бъда сред основните претенденти на Уимбълдън. Някои хора ме поставят сред фаворитите за титлата, ала не усещам да е така. Има далеч по-добри играчи на трева от мен, сред които са Новак Джокович, Матео Беретини и Рафаел Надал. Ще се опитам да се насладя на това ново предизвикателство и се надявам в бъдещето да имам силни резултати в Лондон" - завърши Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчив дебют за Алкарас на трева: Загуба и проблеми с движението върху настилката Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | Обзори | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook