Горчив дебют за Руне на трева: Загуби от играч без нито една победа на Уимбълдън

от в 14:59 на 13.06.2022
Мартин Петков

Пабло Кареньо-Буста изпитва сериозни трудности от началото на годината, като изпрати един от най-слабите си сезони на клей в кариерата и към момента се намира в серия от три поредни поражения. Испанецът не се слави като един от силните играчи на тревни кортове, като все още търси първия си успех на Уимбълдън. Бившият представител на топ 10 през този сезон за пръв път в кариерата си участва на турнира в Хале, където жребият му отреди на старта да срещне едно от откритията на годината в лицето на тийнеджъра Холгер Руне, който пък изцяло дебютира върху тревата.

Разиграванията в хода на сблъсъка главно се ръководеха от дланния удар на двамата състезатели, които също така с представянето си загатнаха, че играта на мрежата не им е никак чужда и волетата са сред силните качества в репертоарите им. В ключов фактор за крайния изход на срещата се превърнаха многобройните неточности на младока, който бъркаше значително повече от нужното, докато Буста поддържаше константно ниво и се поздрави с победата след 6:3 7:6(5). Във втори кръг за световния номер 19 предстои наглед по-лек противник, след като ще се изправи срещу победителя измежду Себастиан Корда и Кристиан Гарин.

Датчанинът стартира обещаващо, като неколкократно впечатли с изявите си в атакуващ план, осигурявайки си на пет пъти брейкбол, ала именно в тези моменти испанецът блесваше с умела защита и съумя под сериозния натиск на съперника да запази подаването си след близо 10-минутна борба на корта. Пропуснатите възможности мигновено предизвикаха сериозен спад в представянето на тийнейджъра, който своебразно подари пробив аванс на бившия представител на топ 10, след като допусна четири непредизвикани грешки и закономерно изостана назад в резултата. Буста постепенно покачи нивото в играта си и бе напълно безпогрешен при излизанията си на мрежата, с което стигна до нови две възможности за брейк, които бяха отразени чрез самоотвержени удари от страна на Руне , но впоследствие безкомпромисното представяне на испанеца на сервис даде резултат и той записа откриващия сет на сметката си.

Втората част в по-големия си времеви интервал биваше диктувана от подавачите, които демонстрираха сериозен афинитет към играта на мрежата и геймовете скоростно се трупаха в активите им. Световният номер 19 успяваше да накаже всяка една неточност на четвъртфиналиста от Ролан Гарос, като последователно в 9-я и 11-я гейм си осигури по два брейкбола, но началният удар на датчанина функционираше брилянтно и той оцеля, за да станем свидетели на тайбрек. Там Буста пое ранен контрол върху развоя на събитията, благодарение на мини пробив, като нито веднъж не остана в догонваща позиция и след поредната грешка на Руне оползотвори първия си мачбол, за да се поздрави с крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчив дебют за Руне на трева: Загуби от играч без нито една победа на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
atp | пабло кареньо буста | хале | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook