Григор Димитров: Бях много изтощен, но продължавам уверено напред

от в 23:53 на 03.11.2021
Диана Андреева

Григор Димитров намери място в третия кръг на Rolex Paris Masters 2021 след един труден успех над Карен Хачанов. Българският състезател не успя да спечели първия сет, но впоследствие пое контрол над случващото се на корта и се поздрави с победата - 4:6 6:2 6:0. Щом мачът приключи, Григор взе участие в кратко интервю, а ето какво точно сподели в него: 

Намери своя ритъм доста бавно, но накрая все пак спечели. Изглеждаше достатъчно уверен и предполагам си доволен от развоя на срещата.

- Щом се събудих тази сутрин, бях много изтощен. Имах нужда от още няколко часа почивка, но си казах, че трябва да се справя, независимо от ситуацията. След първия сет бях недоволен и започнах да се изнервям, но използвах това в правилната посока. Щом спечелих втората част вече бях достатъчно стабилен, открих ритъма, придвижвах се чудесно. 

Втори пореден трисетов мач. Но безспорно показваш класен тенис. Какво мислиш, че ти помага в тези срещи?

- Съвкупност от упорити тренировки, оспорвани мачове и отсъствие на всякакви физически проблеми. Създадох си нужната увереност. Наслаждавам се на играта, защото виждам, че мога да бъда конкурентен. Края на годината е, заради това се опитвам да бъда максимално добър и да приключа подобаващо сезона. 

Мачът ти с Медведев беше един от най-запомнящите се за мен. Не само, че той тъкмо беше спечелил титлата на US Open, но и на всичкото отгоре имаше аванс от сет и пробив, а ти видимо не се чувстваше комфортно на корта. Изведнъж обаче успя да наваксаш и дори победи. Какво би казал за увереността ти след този мач?

- Със сигурност тази победа ми помага допълнително. Ситуацията наподобява тази днес. Разполагах с толкова шансове пред себе си, но не се справях със затварянето на геймовете. Това допълнително добавя напрежение върху играта на опонента и ми помага.  Срещу Даниил ключовото за мен беше да не губа вяра в собствените си способности. Можех да се предам, но не го направих. Продължих на се боря и се получи мечтания резултат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Бях много изтощен, но продължавам уверено напред Диана Андреева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | париж мастърс | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook