Григор Димитров: Искам да се състезавам още едно десетилетие

от в 16:50 на 15.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра пореден впечатляващ двубой на тазгодишната надпевара в Индиън Уелс и записа своята победа под номер 100 в сериите "Мастърс", след като сломи съпротивата на Хуберт Хуркач в драматичен трисетов сблъсък. Българинът пък коментира забележителното си постижение пред Tennis Now и едва ли ще има някой почитател на тениса у нас, който ще остане недоволен от чутото:

"Чувството е сюрреалистично, защото никога не съм си мислел, че изобщо ще мога да изиграя сто на мача на подобно ниво, когато станах професионалист. Късметлия съм, че се поставям в подобна позиция отново и отново, особено предвид трудните години, контузиите и всичко останало. Това постижение означава много за мен и наистина го оценявам. Смирен съм от новината, но същевременно се усмихвам отвътре. Случилото се е красиво и се надявам да продължа да се състезавам в следващото десетилетие.

Най-ключово винаги е било постоянството. Стремя се да намирам баланса в тренировките, почивките, храненето и всичко останало. Вярвам силно в тези практики и тяхното изпълнение. Важно е да се фокусираш върху изграждането на собствени правила, които да спазваш и да се поддаваш на чуждо влияние. Точно по тази начин вярвам, че се изграждаш и установяваш като отделна личност, а оттам насетне предстои да поемеш по собствения си път.

Следвам въпросните съвети през последните седмици, стараейки се да правя наистина значимото за мен и моята игра" - завърши първата ни ракета.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Искам да се състезавам още едно десетилетие Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | индиън уелс | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook