Григор Димитров най-после повали Фучович и стартира успешно в Сан Диего!

от в 01:58 на 29.09.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров най-после съумя да надиграе Мартон Фучович, чиято съпротива винаги досега се оказваше непреодолимо препятствие за хасковлията. Този път обаче Димитров издържа на отсрещния натиск и надделя драматично с 6:3 1:6 7:5, за да продължи към втория кръг на надпреварата в Сан Диего, където го очаква сблъсък срещу втория поставен Феликс Оже-Алиасим.

В началните минути имахме пълна доминация от страна на сервиращите, които печелеха множество лесни точки още с началния удар и никой от двамата не можеше да вземе решителен аванс. Първата ни ракета обаче отлично натискаше бекхенда на опонента и постепенно си изграждаше предимство в разиграванията, а унгарецът постепенно омекваше, което даде шанс на Григор да поеме трайно инициативата. Тези обстоятелства наклониха везните в полза на нашия сънародник, който реализира решителен пробив за 5:3 и затвори първата част в своя полза с ас.

Подемът на българина обаче не продължи дълго, докато Фучович заигра почти безгрешно, вкарвайки мача в удобното за себе си русло и дългите размени от дъното на корта се превърнаха в константно явление. Гришо пък значително увеличи броя си на непредизвикани грешки, като лифтираните му обратни удари почти винаги завършваха в мрежата. Световният номер 41 пък ставаше все по-настъпателен в действията си и редовно завършваше точките с уверени волета, а не след дълго паритетът в общия резултат беше налице.

В третата част всеки от играчите имаше своите възможности от ретур, ала подаващите изваждаха най-доброто от себе си във важните моменти. Наглед четвъртфиналистът от Уимбълдън изглеждаше малко по-солиден, но Димитров компенсираше с висок брой уинъри, които му позволиха да поддържа преднината си до 6:5, когато опонентът му направи две двойни грешки и в крайна сметка победата отиде в сметката на нашето момче.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров най-после повали Фучович и стартира успешно в Сан Диего! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | мартон фучович | Обзори | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook