Григор Димитров: Не бях на 100%, но играх умно

от в 03:13 на 29.03.2016
Tennis.bg

В трети кръг на "Мастърс 1000" в Маями Григор Димитров съумя да срази световния №2 Анди Мъри след 6:7(1), 6:4, 6:3. Така българинът реализира най-сериозния си успех през годината и ще може за първи път от доста време да прогресира в ранглистата.

"Мисля, че отигравах топката много добре, особено когато върнах пробива в първия сет. След това изиграх много слаб тайбрек.

"Опитах се да бъда много събран - не показах най-добрия си тенис и във втория сет, но съумях да използвам възможностите си в точния момент.

"В третия сет знаех, че Анди ще даде всичко от себе си, той е отлично подготвен. Изоставането с пробив не ме отчая, почувствах че удрям топката добре. Осъзнавах как в даден момент ще имам своя шанс. Съумях отново да намеря играта си и физически се намирах в добро състояние - това е положителен знак. Гледам към следващия мач," коментира в интервюто на корта Григор, който предстои да се изправи срещу Гаел Монфис, а с него няма положителен баланс.

"Мъри неслучайно е №2 в света. Аз продължавам да работя здраво и има още няколко компонента, от които не бях доволен, но в същото време просто се опитвам да използвам всички възможности пред мен.

Дали обаче се завръща към формата си от 2014-а, когато бе около 15 седмици в топ 10? "Не се опитвам да сравнявам годините - очевидно е, че в момента сме 2016-а. Старая се да се концентрирам върху собственото ми представяне и просто искам да печеля мачове. Ако продължа в този дух, то ще подобря и играта си. Разбира се, имам и спадове, но това е тенисът. Дори и днес не усещах, че играя на 100% след стомашния вирус. В същото време обаче показах много умна игра - това ми помогна. Надявам се да се завърна там, където вече бях," анализира още българинът.

Самият Мъри напусна бесен корта веднага след мача. Той ще се завърне в игра следващия месец на "Мастърс 1000" в Монте Карло.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Не бях на 100%, но играх умно Tennis.bg
Теми:  
григор димитров | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook