Григор Димитров не можа да преодолее болката и напусна турнира в Маями още на старта

от в 20:24 на 26.03.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров се бори до последно, въпреки че изпитваше видими физически проблеми, но българинът нямаше как да преодолее коравия Камерън Нори в това си състояние и закономерно отстъпи с 5:7 5:7 във втория кръг на надпреварата в Маями. Tака родният ни представител приключи кампанията си на твърди кортове засега и евентуално ще го видим обратно в игра на Мастърса в Монте Карло, който стартира на 11 април.

Двубоят започна по-добре за нашето момче, което имаше възможност да пробие още първото подаване на британеца, само че левичарят издържа в маратонско 44 ударово разиграване и изравни резултата. Григор обаче продължи да бъде по-агресивен и пласираше сериозно количество завършващи удари, като това му помогна да пробие за 5:3 и сетът изглеждаше съвсем близо до своята развръзка.

За съжаление, началният удар на Димитров изобщо не функционираше, а грешките изобилстваха в тези минути, позволявайки по този начин на Нори отново да възвърна паритета. Непоставеният състезател не спря дотук и показваше невероятни дефанзивни качества, за да пробие още веднъж първата ни ракета и така частта в крайна сметка отиде в актива на аутсайдера.

Григор стартира позитивно втория сет, в който показваше много агресивно лице на корта и се стремеше да поставя под постоянен натиска опонента си, ала Нори абсорбираше по отличен начин мощта в изпълненията на нашия сънародник и поведе с брейк при 2:1.

Това по никакъв начин не притесни поставения под номер 9 и следващите два гейма бяха спечелени с лекота от него, но оставаше впечатление, че британският тенисист стои по-добре на корта и е далеч по-свеж. Негативните сигнали се засилиха с течението на мача, тъй като Димитров се придвижваше все по-трудно и сякаш продължаваше съпротивата си единствено от уважение към противника, само че шансовете на хасковлията вече изглеждаха илюзорни и Нори реализира решаващ пробир за 6:5, който затвърди безпроблемно, с което си подпечата място в третия кръг на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров не можа да преодолее болката и напусна турнира в Маями още на старта Калоян Соколов
Теми:  
григор димитров | камерън нори | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook