Григор Димитров официално стана "Почетен гражданин" на Хасково (видео)

от в 18:07 на 21.04.2016
Теодор Кафеджиев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече официално е почетен гражданин на Хасково. Той лично се прибра в града, за да получи грамотата си и знака на родното място. Това се случи на церемония на кортовете на "Юнак".

Званието му връчи председателят на общинския съвет Таня Захариева. Кметът на града Добри Беливанов пък го награди с картина.

"Господин Димитров, или по-добре да се обърна към теб с Гришо, добре дошъл в своя роден град. Ти винаги си бил в нашите мисли и сърца почетен гражданин. Пожелаваме ти по твоя път успехи, но винаги се връщай в Хасково. Защото всяка врата в Хасково, всеки дом е отворен за теб", обърна се към Григор кметът Беливанов, цитиран от "Стандарт".

Галерия снимки от церемонията!

"Ти прослави града ни и накара много хора по света да търсят на картата къде се намира Хасково. Дори и преди днешния ден, ти винаги си бил в нашите мисли и сърца почетен гражданин, защото кой друг би ни накарал да ставаме в 3 сутринта, за да гледаме телевизия! Всички сме го правили за твоите мачове," допълни той.

След като се подписа в книгата на почетните хасковлии, Гришо още повече се развълнува и когато трябваше да поздрави съгражданите си, отново не успя да сдържи вълнението си и дори не можа да отрони дума в първия момент, после приклекна на червения корт докато се успокои за няколко секунди.

По-рано днес родният тенисист успя и да проведе тренировка на тенис кортовете "Малеева" в София.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров официално стана "Почетен гражданин" на Хасково (видео) Теодор Кафеджиев
Теми:  
григор димитров | тенис | хасково

Коментари





Следвайте ни в Facebook