Григор Димитров отново печели на любимия турнир в Куинс (видео)

от в 16:10 на 19.06.2018
Георги Христов

Световният №5 Григор Димитров започна успешно един от любимите си турнири. Българинът постигна победа с 6:3, 6:7(4), 6:3 на старта срещу Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина).

За Григор това е сред най-успешните състезания - два пъти той е достигал полуфиналите, а през 2014 спечели титлата. Миналата година той бе спрян на крачка от финала от бъдещия шампион Фелисиано Лопес.

Димитров нямаше никакви проблеми в днешния мач. Той проби рано и поведе с 3:1. След това се измъкна от ситуация 0:40 и приключи с крайното 6:3 след 32 минути на корта.

Сценарият се повтори след почивката. Димитров отново проби за 3:1, но този път не успя да спаси следващия си сервис гейм и веднага Джумхур изравни за 3:3. При 5:4 за босненеца той пропусна сетбол и в крайна сметка българският тенисист изравни за 5:5. В последвалия тайбрек №2 в схемата допусна повече от обичайното количество грешки. Джмухур дръпна с 5:4 и след това на два пъти Димитров сбърка от форхенд в аут.

Джумхур продължи силната си серия и проби на старта на третата част, но последва мигновен рибрейк и то на нула за Григор - 1:1. Всичко в мача бе решено с пробив в осмия гейм за Димитров. Така родният талант вече има три поредни победи над този опонент.

Следващият опонент на Гришо ще бъде Новак Джокович. Бившият №1 получи възможност да участва в последния момент със специална покана. До този момент Джокович води с 6:1 в преките мачове с Димитров. Те обаче не са се срещали от 2016 година. На тревни кортове Ноле надигра Гришо на Уимбълдън 2014 с 3:1 в полуфиналите, когато двамата направиха страхотна битка.

Григор и Новак ще играят в програмата за четвъртък.

На трибуните в британската столица Григор бе подкрепян и от майка си Мария.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров отново печели на любимия турнир в Куинс (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | дамир джумхур | тенис | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook