Григор Димитров показа най-доброто си лице на корта и сложи край на черната серия!

от в 21:17 на 19.05.2021
Мирела Николова

Невероятен Григор Димитров прекъсна неприятната серия от 3 поредни загуби и си гарантира място в четвъртфиналната фаза на АТР 250 надпреварата в Женева след безкомпромисен успех над тръгналия от квалификациите Иля Ивашка. Гришо демонстрира изумително високо ниво на игра през по-голямата част от двубоя и съвсем заслужено се поздрави с крайната победа - 6:4 6:4, за прекарани малко над час и 30 минути на корта. В спор за място във финалната четворка на турнира първата ни ракета ще спори с победителя от срещата между Пабло Куевас и 18-годишния французин Артур Казо.

Българинът стартира двубоя на високи обороти, а началният му удар функционираше безотказно и му носеше множество лесни и бързи точки в актива. Нашият сънародник се опитваше да бъде крайно агресивен, генерирайки великолепна скорост от форхенд страната си и пласирайки всеки свой удар в близост до линиите. Това му позволяваше да поема инициативата в разиграванията и дочаквайки удобен момент, да ускори максимално топката и да нанесе безмилостен уинър в свободната част от противниковата половина. Нашето момче се сдоби с по един брейкбол във втория и шестия гейм, но не успя да ги материализира след непредизвикана грешка от ретур и смач, забил се в мрежата. 

При 4:4 Гришо бе изправен пред първото си сериозно изпитание на свой сервис, тъй като допусна двойна грешка, която, в комбинация с липсата на първо подаване в тези минути, доведе до възможност за пробив пред Ивашка. Точно тогава обаче родният ни представител отново намери помощта на началния си удар и благодарение на няколко чутовни сервиса неутрализира опасността. Съвсем скоро ролите на корта се размениха и вече беларусинът бе този, чието подаване бе отново застрашено след серия от блестящо изградени атаки от страна на Димитров, който реализира още първия си сетбол, за да поведе в отделните части.

Невероятните офанзиви на хасковлията продължиха с пълна сила и във втория сет, когато Григор осъществи нов брейк, който безпроблемно успя да консолидира и така да се оттегли на стола за почивка с аванс от 3:0. Най-добрият ни тенисист не спря да притиска максимално своя опонент, засипвайки полето му с мощни форхенди и предизвиквайки пропуски от ракетата на световния №91, който с напредването на сета изглеждаше все по-обезверен. Безкомпромисен във всеки един аспект от играта, Димитров бе истински властелин на корта и проби подаването на противника си втори път в настоящия сет, а след като го затвърди, се откъсна напред в резултата с преднина от 5:0. 

Последваха катастрофални минути за нашия сънародник, чийто първи сервис тотално се изгуби, а липсата му, в комбинация с редица бекхенди, ненамерили очертанията на корта, резултира в инкасирането на два пробива, които стопиха преднината на световния №20 до 5:4. Въпреки това обаче Гришо моментално се мобилизира и не позволи да се стигне до обрат и възползвайки се от неточностите на своя съперник, сложи точка на двубоя от ретур.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров показа най-доброто си лице на корта и сложи край на черната серия! Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | женева | Иля Ивашка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook