Григор Димитров разказа за близостта си с Бекъм и талантливия Ромео

от в 04:48 на 22.06.2018
Георги Христов

Григор Димитров за пореден път разкри повече за отношенията си с легендата на световния футбол Дейвид Бекъм и семейството му. Оказва се, че Гришо продължава да помага на сина на Бекъм - Ромео, който активно се занимава с тенис.

"Винаги, когато съм в Лондон, се опитвам да тренирам с него (Ромео). Познаваме се от известно време. Те са страхотно семейство. Дейвид и Виктория са много толерантни и винаги ми задават много въпроси свързани с Ромео. Прекрасно е да наблюдавам хубавите им взаимоотношения," сподели Григор Димитров преди списание Hello.

Още през миналата година Димитров показа снимки в социалните мрежи с фамилията на Бекъм. В последните дни Ромео не пропусна да посети кортовете в Лондон и дори тренира с един от местните любимци Кайл Едмънд. Неотдавна пък се срещна с настоящата и бившата №1 при дамите Симона Халеп и Каролина Вожняцки.

Григор е на мнение, че малкият Бекъм има сериозен потенциал. "Ромео е голям тенис фен. Справя се добре и честно казано ми се струва доста талантлив. Ако продължава в същия дух, то той ще стигне далеч. Много е отдаден и аз винаги бих го насърчил при подобно поведение. Ако ще преследваш нещо, то трябва да го правиш докрай."

Оказва се, че около турнира в Куинс този сезон Гришо не е успял да се види с Бекъм и сина му. "Не съм ги виждал, графиците ни са доста натоварени. Тренирам всеки ден. Те също са много заети. В следващите седмици и това ще стане."

Най-добрият български състезател споделя подробности и за личния си режим като един от водещите играчи в топ 10 на световната ранглиста. "Ставам около седем сутринта и отивам във фитнеса за час и половина. Когато съм си вкъщи в Монако, обичам да оставам в залата два часа. Следобед играя два часа тенис. Това прави около четири, четири часа и половина тенис всеки ден. Ето защо не мога да си позволя всичкия сладолед, който ми се иска."

Световният №5 също така си има готвач, който се грижи за менюто му, а в тази връзка помага и майка му Мария, която често го посещава в Княжеството. "Имам си готвач, който отделя доста време, за да подготвя храната ми, която трябва да е готова и да ме чака да се прибера.

"Майка ми също е тук, тя ми помага с някои неща. Това е важно, когато отсъстваш за четири-пет седмици. Винаги, когато усетим, че имаме нужда да прекараме време заедно, майка ми пътува с мен. Моите родители си живеят в България, но винаги когато поискам мога да ги видя. Това е голяма привилегия, за която съм благодарен."

Любимият турнир за Григор Димитров обаче си остава Уимбълдън. И именно затова той е толкова ентусиазиран преди тазгодишното издание в началото на юли месец. "Тревната настилка е изключително специална за много тенисисти и за мен от момента, в който започнах да се състезавам на нея."

Той открехва вратата и за отношенията си със своите колеги. "Доста са ведри. Делим едни и същи съблекални. Играем на практика почти всяка седмица един срещу друг и няма как да не искаш да си в добри отношения с тези хора. Би било доста нездравословно. Не съм човек, който обича споровете. Обичам да решавам всичко лице в лице. Ако има нещо, нека си го кажем. За да бъда честен, имал съм някои огромни разправии през кариерата си."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров разказа за близостта си с Бекъм и талантливия Ромео Георги Христов
Теми:  
григор димитров | дейвид бекъм | ромео бекъм | спортни звезди | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook