Григор Димитров: Подобрявайки малките детайли, постигаме голямата промяна

от в 19:49 на 12.04.2021
Тея Кръстева

През днешния ден Григор Димитров ще открие участието си на първия Мастърс на клей за годината - Monte-Carlo Masters, в двубой срещу германеца Ян-Ленард Щруф. А преди мача си от първи кръг Гришо даде интервю в Княжеството, а ето какво сподели най-добрият български тенисист:

В Акапулко отпадна на четвъртфиналите, но в Маями загуби още на старта. Все пак това бяха първите ти турнири след контузия. Колко трудно е да възвърнеш психиката за нови победи?

Опитвам се да не мисля за това, участвал съм само в 4 надпревари през тази година. Продължавам да правя важните за мен неща и разбира се, да се стремя да остана в добро здраве. Ако трябва да съм напълно откровен с вас, радвам се, че отпаднах рано, защото имах време да си отпочина и да се прибера вкъщи, в Монте Карло. Подготвям се за сезона на клей и нямам търпение да изиграя първия си мач. Не обръщам особено внимание на тези тежки загуби, защото на всеки може да се случи да претърпи поражение в първи кръг.

Пренесохме се от хард настилките на клей, а ти имаш и нов треньор от началото на този сезон. Как премина тази промяна?

От доста години съм в Тура, така че съм си изградил свой собствен начин на игра. Стремя се да подобрявам малките детайли, с които мога да постигна голямата промяна. С Данте Ботини комуникираме много, а за мен това е особено важно. Например, някои тенисисти не говорят с треньорите си по време на тренировка, но за мен лично диалогът е добър знак. Тогава може да открием дупките в играта ми и да потърсим начин да ги изчистим.

За съжаление, тази година няма да има публика по трибуните в Монте Карло. Как те кара да се чувстваш тази мисъл особено когато си вкъщи?

Странно е, но такива са обстоятелствата в момента. Разбира се, че мечтая да видя невероятните скандиращи зрители по трибуните, но все пак сме хора и аз съм благодарен, че имам възможността въобще да се състезавам. Монте Карло е един от любимите ми турнири, обожавам да съм тук.

Какво мислиш за страхотното постижение на Хуркач? Той спечели Мастърса в Маями!

Изключително щастлив съм за него. Той е невероятен човек, даже се видяхме преди няколко дена. Спомням си, когато той дойде в Тура и беше много срамежлив. Трябват ни нови победители, а той наистина заслужаваше този трофей. Честно казано, наблюдавах няколко негови мача и искрено му се радвах. Винаги е приятно да видиш нови победители в Тура, а имайки предвид, че с него се познаваме и от преди, аз съм впечатлен.

Какво означава за теб твоята първа Мастърс титла в Синсинати през 2017-а?

Тези моменти се помнят цял живот. В кариерата си човек таи в себе си някои ценни мигове - например първата си титла, а да спечелиш Мастърс е наистина изключително постижение, което никой не може да ти отнеме.

През тази седмица ще видим Новак Джокович отново в действие, след като той спечели своя 18-ти Голям шлем и счупи рекорда за най-много седмици като световен номер 1. Колко голямо е това постижение?

Много бих желал да ви отговоря, но нямам идея. Питате грешния човек (смее се). Няма какво да се каже, просто Голямата тройка е недостижима. Това е невероятно и всичките им успехи говорят сами за себе си.

Източник: ATP Tour

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Подобрявайки малките детайли, постигаме голямата промяна Тея Кръстева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook