Григор Димитров с много слаб баланс срещу играчите от топ 20

от в 12:23 на 14.04.2016
Теодор Кафеджиев

Григор Димитров не може да се похвали с добър баланс срещу състезатели от топ 20 на световната ранглиста.

Българската звезда в тениса има само 22 победи от 60 мача с такива съперници, пише "24 часа". В последния си двубой талантът от Хасково загуби 4:6, 3:6 от 18-ия в света Жил Симон на турнира от серията „Мастърс 1000" в Монте Карло. Последната му победа срещу играч от топ 20 бе в Маями, където отстрани Анди Мъри. А първата е на същия турнир в мача с Томаш Бердих на 21 март 2012 г.

Димитров е под №26 в списъка на участниците в откритото на Франция „Ролан Гарос". Това означава, че ще бъде поставен под същия номер в схемата за този турнир от „Големият шлем". Промени може да има, ако някой се откаже.

В Париж Григор отпадна в първия кръг в две поредни години - миналия сезон загуби от Джак Сок, а през 2014-а - от машината за асове Иво Карлович.

Номер 1 за „Ролан Гарос" е водачът в ранглистата Новак Джокович (Сър), пред Мъри и швейцарците Роджър Федерер и Стан Вавринка.

В списъка при жените Цветана Пиронкова е 98-а, като това място й осигурява участието в основната схема. През миналата година пловдивчанката стигна до третия кръг, където загуби от Слоун Стивънс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров с много слаб баланс срещу играчите от топ 20 Теодор Кафеджиев
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook