Григор Димитров се поздрави с втори пореден успех и вече е четвъртфиналист!

от в 08:43 на 05.02.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров записа нова победа на Murray River Open и вече е във фазата на четвъртфиналите. Днес българинът надигра местната надежда Алексей Попирин с 6:4 6:7(5) 6:3 и само след няколко часа ще излезе за следващия си двубой от турнира, където негов съперник ще бъде Корентен Муте.

Първата ни ракета потегли с моментален пробив, а впоследствие отрази две точки за рибрейк и взе аванс от 2:0 гейма. Попирин имаше още няколко възможности да изравни резултата в хода на сета, само че Григор показваше най-доброто от своята игра в тези моменти и закономерно се оттегли на почивка с преднина в отделните части.

Австралиецът продължи да създава сериозни проблеми с ретурите си и постоянно застрашаваше началния удар на втория поставен, но продължаваше да не се възползва от възможностите си и отново се оказа изоставащ с брейк пасив. Това вля допълнителна увереност у Димитров, който стабилизира представянето си и съумя безпроблемно да изведе срещата до ситуация, в която първата ни ракета подаваше за крайния успех. Точно тогава Гришо се поддаде на напрежението, а това доведе до възстановяване на паритета и тайбрек щеше да определи изхода на сета. В него младокът беше абсолютно безкомпромисен, като по този начин докара нещата до позитивна за него развръзка и се стигна до трета решителна част.

Българинът започна на много високо ниво в нея, губейки едва две точки в първите три гейма, което обезкуражи неопитния му противник и изведнъж Димитров се откъсна напред с аванс от 5:0. Местният представител успя да избегне нулата, ала това беше всичко, за което стигнаха неговите сили и хасковлията се поздрави с крайния триумф!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров се поздрави с втори пореден успех и вече е четвъртфиналист! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Murray River Open | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook