Григор Димитров се завърна на корта с поражение от Гаске

от в 22:11 на 25.07.2020
Калоян Соколов
Григор Димитров се завърна в игра за пръв път от над месец насам, а липсата на мачове определено даде отражение в представянето на българина, който отсъпи на Ришар Гаске с 10:15 10:13 11:14 10:18.



Първата ни ракета започна доста нервно и на бърза ръка изостана с 0:4 точки, ала успя да застигне съперника си в средата на частта. Последваха няколко леки неточности от ракетата на Гришо, които бяха допълнени и от нулева ефективност при използването на жокерите от страна на нашето момче.

Димитров имаше лек превес в ответната четвъртина, само че "Виртуоза" бързо навакса този пасив и изведнъж се откъсна с 9:5 точки. Впоследствие французинът използва правото си да открадне началния удар на Григор, но българинът пласира отлични ретури и се доближи максимално до Гаске. Ришар обаче реагира мигновенно и вкара в употреба прословутия си обратен удар, за да узакони успеха си и в тази част.

https://twitter.com/UTShowdown/status/1287100472898322434?s=19

Световният номер 50 заигра още по-освободено и редовно вкарваше неспасяеми бекхенди по правата. Григор продължаваше да среща трудности на собствено подаване, а по този начин предоставяше инициативата на съперника, който скоро се поздрави с окончателен триумф.

Последната четвъртина реално нямаше значение за оформянето на победител, но може да бъде взета като показател при определянето на крайното класиране в потока. В нея отново ветеранът диктуваше събитията на корта и направи успеха си възможно най-категоричен.



Така Димитров временно заема последното място в своята група, като утре се нуждае от задължителна победа срещу Фелисиано Лопес, ако иска да запази шансовете си за класиране към полуфиналната фаза.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров се завърна на корта с поражение от Гаске Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook