Григор Димитров: Турнири се печелят с победи срещу Джокович (видео)

от в 19:03 на 19.06.2018
Георги Христов

Григор Димитров ще се изправи срещу Новак Джокович на турнира в Куинс в битка за място в четвъртфиналите на състезанието. Българинът надигра по-трудно от очакваното Дамир Джумхур с 6:3, 6:7, 6:3 за над два часа игра.

Гришо не остана никак доволен от изявите си в срещата. "Това е сред тези мачове, след които си доволен само от победата. Определено можех да направя някои неща по-добре. Все пак това е само първия ми мач на тревни кортове. Очевидно не съм в оптимално състояние.

"Цялостно сервирах добре и ретурите ми се получаваха в точните моменти. Това са добри знаци. Ще опитам да се съсредоточа върху позитивите," анализира Димитров.

Той отчете, че е развълнуван преди битката с бившия №1 Новак Джокович и смята, че е нужно да печели над съперници от такъв калибър с оглед амбициите си в състезанието.

"Трябва да печелиш и мачове като този, ако искаш да стигнеш до титлата. Независимо дали се случат в началото, или в края на турнира. Трябва да надиграваш тези тенисисти. Новак игра много добър мач, гледах малко. Тук съм, за да се състезавам и да намеря най-доброто от играта си. Това е всичко," допълни още Гришо.

Следващият мач на Димитров ще бъде в програмата за четвъртък.

Интересното е, че самият Джокович не е печелил турнира. През 2008 година той бе надигран на финала от Рафаел Надал. Все пак той води на Гришо с 6:1. Единственият им мач на трева бе в полуфиналите на Уимбълдън през 2014 и завърши с труден успех за Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Турнири се печелят с победи срещу Джокович (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | новак джокович | тенис | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook