Григор Димитров: Важно е да продължаваме напред и да се възползваме от всеки шанс

от в 21:01 на 01.02.2021
Тея Кръстева

На 23 януари Григор Димитров даде интервю пред BBC News World, в което разказа как е преминала неговата карантина преди Откритото първенство на Австралия и коментира различните условия на изолация, под които бяха поставени играчите.

Ето какво сподели българинът:

Как се чувстваше по време на двуседмичната карантина в Мелбърн?

Опитвах се да извлека най-доброто от нея. Аз самият бях един от щастливците, в чиито полети нямаше заразени с COVID-19. Честно казано, просто се опитвах да бъда максимално позитивен - да тренирам, доколкото е възможно, да дишам чист въздух. Най-важното нещо, което се очаква от нас, е да продължаваме напред и да се възползваме от шансовете, които ни биват предоставяни всеки ден. Това са нещата, върху които трябва да се фокусираме.

Мисля, че всички успяхме да се справим с трудната ситуация.

Възможно ли е провеждането на справедлива надпревара, след като някои от играчите имаха право да тренират навън, а на други им беше забранено да излизат от стаите си по време на 14-дневната предварителна карантина?

Зависи от самия човек - много е индивидуално. Ние всички сме различни - например някои имат нужда да тренират всеки ден, други - през ден, трети прекарват повече време във фитнеса. Хората имат своите навици, но сега се налага да променят някои от тях заради пандемията.

Ние като тенисисти имаме нужда от поне 1 седмица, за да свикнем с обстановката преди голямо събитие. Всеки идва от различно място - Европа, Северна Америка - трябва ни време да свикнем с часовата разлика, храната. Наистина е различно.

Вярвам, че всичко ще бъде наред. Съпричастен съм към всички тези, които нямаха възможност да тренират, и ги подкрепям изцяло. Наистина е много неприятно да не можеш да излезеш от хотелската си стая, това по никакъв начин не ти помага за пълноценна подготовка преди важно състезание. Аз самият бях болен от COVID-19 и прекарах 3 седмици изолиран, но поне бях у дома. 

Разбира се, след изолацията имаш време да се "пренастроиш" и да се подготвиш, но както вече казах - различно е за всеки. Надявам се, че щом тази ситуация е вече зад нас, ще продължим напред с повече позитивизъм.

Някои от твоите колеги бяха доста активни в социалните мрежи, като разказваха за трудностите по време на карантината и се оплакваха от условията в хотела. Не смяташ ли, че в обстановка на COVID-19, когато много хора не могат да излизат от къщите си, е твърде егоистично от страна на спортисти, които пътуват по света, да изразяват недоволство от условията в 5-звездния хотел, от рум сервиза?

Да, възможно е, но не мога да гадая какво мислят другите, тъй като, както вече казах - всеки е уникален сам по себе си особено когато става въпрос за тениса. Смятам, че именно това е едно от най-хубавите неща в нашия спорт - всички сме много различни, а в същото време вървим в една посока и имаме едни и същи цели. Но всеки от нас преминава по свой собствен път в преследване на победите. Точно в момента мисля, че е много сложно за всеки един от нас.

А относно коментарите на играчите - всеки търси своя начин да се чувства добре в условията на изолацията. За всички ни е трудно и според мен от там се заражда недоволството.

Цялото интервю може да проследите тук:

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ben Bland (@benmbland)

 

Григор Димитров ще открие сезон 2021 с участие в дебютния турнир Murray River Open от категория ATP 250, където е поставен под №2 в основната схема.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Важно е да продължаваме напред и да се възползваме от всеки шанс Тея Кръстева
Теми:  
григор | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook