Григор Димитров започва във Вашингтон срещу съперник, от когото не е губил

от в 07:25 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да отсъства от кортовете за повече от месец, след като получи травма в областта на бедрото по време на откриващия си двубой от Уимбълдън, но вече всичко това е зад гърба на българина, който е готов да се завърне в игра за ATP 500 турнира във Вашингтон. Там нашият сънародник е поставен под номер пет и започва участието си директно от втория кръг, а вече е известен и неговия съперник.

Става дума за френския ветеран Адриан Манарино, който нямаше особени проблеми срещу местния представител Брадли Клан и го надигра с 6:2 6:4. Досега световният номер 67 и Димитров са се срещали три пъти помежду, като родният ни представител е печелил всеки един от тези мачове, в които левичарят има само един взет сет.

34-годишният играч прави сравнително колеблив сезон и има 12 победи, както и също толкова поражения, но през миналата седмица се класира за четвъртфиналите в Атланта и притежава изключително богат технически арсенал. Все пак Григор видимо знае как да се справя със съпротивата на Манарино и се надяваме да го направи отново в сряда, когато ще се проведе четвъртия сблъсък от тяхното съперничество.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров започва във Вашингтон срещу съперник, от когото не е губил Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | бгтенис | вашингтон | григор димитров | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook