Григор и Де Минор пропуснаха един куп шансове и отстъпиха след два тайбрека в Мадрид

от в 15:43 на 27.04.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров и Алекс Де Минор трябваше да излязат един срещу друг на осминафиналите в Барселона, само че родният ни представител бе възпретястван от стомашен вирус и се оттегли предсрочно от участие в турнира. Една седмица по-късно пък двамата застанaха от една и съща страна на мрежата, за да играят на двойковата надпревара в Мадрид. За съжаление, то неколкократно се видя, че родният ни представител и австралиецът не са достътъчно добре сработени и закономерно те не можаха да се поздравят с успех при дебютната си съвместна изява на корта, отстъпвайки на американците Натаниел Лемънс и Джаксън Уитроу - 6:7(6) 6:7(5).

Все пак това далеч не е краят на света за нашия сънародник и неговият партньор, които тепърва ще стартират участието си в основната схема на сингъл, където със сигурност имат далеч по-големи амбиции за добро представяне, а най-важното е, че българинът изглеждаше в отлично здравословно състояние.

В началните минути сервиращите нямаха никакви проблеми да печелят собствените си подавания, но спецалистите в карето бързо демонстрираха защо имат три достигнати съвместни финала през сезона и се сдобиха с точка за пробив, ала тя бе веднага неутрализирана от Григор и Де Минор. Постепенно шампионът от Акапулко доказа реномето си на един от играчите с най-добри ретури в спорта и българско-австралийското дуо достигна до цели три поредни брейкбола при 4:4, но американците впечатлиха с невероятни реакции в близост до мрежата и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

Там Димитров и австралиецът имаха инициативата и заслужено се сдобиха с аванс от 6:4, само че двата сетбола бяха неутрализирани и фаворитите реализираха обрат, за да прибавят първия сет към актива си.

Втората част стартира с мигновен пробив в актива на Лемънс и Уитроу, които показваха завиден атлетизъм и достигаха до наглед невъзможни топки. Американците спокойно можеше да удвоят преднината си, но Григор и Де Минор се задържаха в резултата и съумяха да осъществят рибрейк в последния възможен момент, след като отразиха мачбол.

Така тандемите влязоха в нов решаващ 13-ти гейм, в който мини пробивите липсваха до 6:5 в полза на фаворитите, когато световният номер 19 допусна двойна грешка и по този начин подари победата на по-обиграната двойка.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор и Де Минор пропуснаха един куп шансове и отстъпиха след два тайбрека в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | бгтенис | григор димитров | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook