Григор: Искам титли от Шлема и да съм №1, Дани е много щастлив с Агаси

от в 17:23 на 10.01.2019
Илиян Илиев

Григор Димитров сподели пред британския Independent подробности за работата си с Андре Агаси. Според него контакта с личност от подобен ранг му е донесла много не само в професионален, но и в личен план. Както е известно 27-годишният българин дори гостува в дома на американеца в Лас Вегас, където той живее с бившата №1 Щефи Граф.

"Забравете за момент за тениса. Описанието "модел за подражание" далеч не може да опише в действителност Андре. Не мога да намеря думи, с които да опиша колко изумителна личност е той и колко много неща допринесе в моя живот," разкри Димитров, който с началото на 2019 година ще опита да се завърне към най-добрата си форма след колебливите изяви от края на миналия сезон.

Както е известно Димитров достигна до №3 през 2017, но миналата година загуби 16 позиции и не успя да стигне до място в Лондон, където да защитава титлата си в турнира на осемте най-добри.

Според Гришо двамата с Дани Валверду са били готови да се допитат до още един доказан специалист още през есента. "Знаехме, че в даден момент ще имаме нужда от някой с по-голям опит. Някой, който е преминал през всичко това.

"Знаех и единствената личност, на която напълно мога да се доверя. Това беше Андре. Познавам го откакто бях на 14 или 15. Още от първия ден на работата ни напълно успях да му се доверя. Имаме изумителни отношения. Чудесно е да имаш на своя страна някой с подобно интелектуално ниво. И на всичкото отгоре човек, който е преминал през същото на корта.

"Със сигурност допринесе много за играта ми. Целият ми екип е доволен от него. Дани е много щастлив. Фитнес треньорът и физиотерапевтът ми също."

Първата ракета на България дава още подробности за престоя си в САЩ. "Това бяха чудесни четири седмици. Андре и цялото му семейство бяха много мили с мен. Всеки един ден бях край тях. Сега се чувствам по-добър като човек. Не искам да споменавам други конкретни неща, с които ми помогнаха. Всичко - от това да съм по-грижовен до това да преоткрия себе си като личност.

"Тенисът е прекрасно нещо, но не е задължително да ме определя като личност. Искам да правя и много неща извън корта. Тенисът е чудесна платформа и със сигурност искам да бъда №1 и да спечеля турнири от Големия шлем. Има и много други неща, които ми се ще да сторя. За мен Агаси е сред най-добрите възможни модели, не само в спорта, а изобщо."

Гришо също така разкри, че в тренировките е играл както с Агаси, така и на двойки срещу американеца и Щефи Граф.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Искам титли от Шлема и да съм №1, Дани е много щастлив с Агаси Илиян Илиев
Теми:  
australian open | андре агаси | григор димитров | григор димитров андре агаси | григор димитров тенис бг | дани валверду | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook