Григор: Изпращам сезона със смесени чувства, надявам се да завърша силно в Париж

от в 12:43 на 30.10.2019
Мария Петрова

Григор Димитров бе изключително доволен след победата си над французина Юго Умбер в първия си мач от "Мастърс" турнира във френската столица Париж.

Българинът трябваше да обръща мача в своя полза, след като загуби първия сет, но във втория и третия сет бе перфектен.

"Гледах как Юго играе на няколко турнирa от Чалънджър сериите и той определено действаше изключително уверено. Освен това да играеш пред родна публика е голяма мотивация. Определено не ми бе лесно срещу него", коментира българинът.

"У дома всичко е на твоя страна. Играхме на Централния корт, а той имаше солидна подкрепа. Общо взето това бе един от онези коварни мачове, но се радвам, че стигнах до победата и продължавам напред в турнира".

"Не бях играл срещу него, макар че съм го гледал. Дори нямах идея как сервира и как печели точките си, как се бори на корта".

"Удоволствието, че стигнах до успеха по този начин е наистина голямо. Във втория сет направих някои малки промени в играта си и промених развоя на събитията. Иначе срещата спокойно можеше да ми избяга в него".

"Започнах да играя на по-високо темпо, държах топката нискo, а също така вкарах няколко важни ретура. Това е последният турнир за сезона, можеше просто да се откажа. Искам обаче да изиграя още няколко мача. Като цяло сезонът бе наистина доста странен за мен".

"Чувствам се обаче добре. По физическото ми състояние дори не мога да разбера, че е края на годината честно казано. Изпращам този сезон със смесени чувства, имах проблеми в неговото начало и пропуснах няколко турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Изпращам сезона със смесени чувства, надявам се да завърша силно в Париж Мария Петрова
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook