Григор напомни за най-добрите си времена, но остана на косъм от финала в Сан Диего

от в 05:05 на 03.10.2021
Мирела Николова

Григор Димитров показа най-доброто си лице на корта и бе близо до успеха в полуфиналите на АТР 250 турнира в Сан Диего, ала въпреки това не успя да преодолее съпротивата на почти съвършено играещия Каспър Рууд и остана на крачка от мача за титлата. Българинът демонстрира страхотна игра през големи периоди от двубоя, но в ключовите моменти допусна някои неточности, които му струваха скъпо, и така се размина на косъм с първи финал от над 3 години насам - 4:6 6:4 4:6.

Още от началните минути на двубоя двамата играеха на изключително високо ниво, като дългите размени на удари изобилстваха, за сметка на непредизвиканите грешки, които бяха сведени до минимум. Нашето момче бе изправено пред опасност от загуба на подаването си на старта на срещата, ала благодарение на стабилността си от основната линия безпроблемно неутрализира брейкбола, а впоследствие на свой ред достигна до такъв. Съвсем скоро първият брейк стана факт след изумителна защита от страна на Димитров, който умело миксираше ударите си и изчакваше удобния момент, за да ускори топката. За съжаление, хасковлията не успя да затвърди преднината си, допускайки светкавичен рибрейк, за който спомогнаха няколко няколко непредизвикани пропуска от ракетата на родния ни представител - 2:1.

Резултатът се развиваше гейм за гейм до 4:4, когато сериозно количество неточности на Димитров дадоха златна възможност на втория в схемата да поведе с късен пробив, която той материализира, демонстрирайки блестящи качества в дефанзивен план. Сервирайки за спечелване на сета, Рууд не допусна изненада и не след дълго записа откриващата част срещу своето име.

В началото на втория сет българинът претърпя спад в концентрацията си, като началният му удар също се пропука и въпреки че световният №29 съумя да спаси първите две възможности за брейк, то при третата такава Каспър бе изключително солиден от дъното на корта и дочака грешка от страна на своя опонент. Сценарият от дебютната част се повтори, но с разменени роли, тъй като този път ръката на 10-ия в света трепна и Димитров бързо се завърна в сета, заличавайки пробива пасив.

От там насетне Гришо бе напълно безпогрешен от сервис линията, като той не загуби нито точка на свое подаване до края на сета. Най-добрият ни тенисист бе достатъчно агресивен и на ретур, като при 5:4 в своя полза постави под напрежение съперника си и след серия от дълбоки удари с перфектно насочване първата ни ракета осъществи решителен пробив, с който възвърна паритета в общия резултат.

Третият сет не стартира по най-оптимистичния начин за Димитров, който допусна две поредни двойни грешки, придружени от още толкова непредизвикани пропуска, от които Рууд не се поколеба да се възползва, за да излезе напред с ранен пробив аванс. Това бе началото на серия от 4 поредни брейка, в която на два пъти представителят на Норвегия повеждаше, но нашето момче показа великолепна воля за победа и борчески дух и успя да навакса изоставането си, не позволявайки на противника да се откъсне в резултата - 2:2. 

В прословутия седми гейм световният №10 значително вдигна оборотите и подпомогнат от колебанията на Григор, нанесе реализира нов пробив. Това пречупи родния ни представител, чиито съпротивителни сили сякаш вече бяха изчерпани и той не успя да спре устремения Рууд по пътя към неговия пети финал за сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор напомни за най-добрите си времена, но остана на косъм от финала в Сан Диего Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | каспър рууд | Обзори | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook