Григор не е в топ 10 на смехотворната класация "Спортист на годината"

от в 16:45 на 13.12.2018
Георги Христов

Суперзвездата на българския спорт Григор Димитров за първи път от 2009 година не попадна в десетката на анкетата "Спортист на годината". Отсъствието на миналогодишния победител в допитването е изненадващо, след като той прекара почти целия сезон в топ 10 на тенис ранглистата в спорт, който е на светлинни години като конкуренция пред повечето от останалите включени в класацията.

27-годишният Димитров общо десет пъти е влизал сред първите 10 на „Спортист на годината“. Освен през 2017-а, той беше №1 и през 2014-а. Дебютът на Гришо в класацията беше през 2008, когато спечели юношеските US Open и Уимбълдън. В юбилейната 60-а анкета преди година шампионът от АТР финалите в Лондон остана само на 22 точки от абсолютния връх, като събра 1428 точки от максималните 1450 точки.

За пореден път лъсва крещящата нужда от по-адекватно организиране на класацията, която от години е станала за посмешище и в нея участват неясно определен кръг журналисти предимно от държавни и регионални медии, които лесно се манипулират и не демонстрират особено широк поглед върху всички спортове. Според официалните данни общо в гласуването са се включили 139 действащи журналисти от 49 електронни и печатни медии.

Най-добрият спортист и треньор ще бъдат обявени на церемония от 20,30 часа на 20 декември в „Арена Армеец“.

Ето и топ 10 на "Спортист на годината" по азбучен ред:
Александра Начева (лека атлетика)
Александра Жекова (сноуборд)
Биляна Дудова (борба)
Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон)
Катрин Тасева (худ. гимнастика)
Кирил Милов (борба)
Кубрат Пулев (бокс)
Мирела Демирева (лека атлетика)
Стойка Петрова (бокс)
Тайбе Юсеин (борба)

Оцени тази статия:
Григор не е в топ 10 на смехотворната класация "Спортист на годината" Георги Христов
Теми:  
григор димитров | спорт | спортист на годината | тенис | тенис бг | тенис новини

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook