Григор: Не ми беше лесно да приема, че не успях да се класирам за Лондон

от в 18:52 на 01.11.2018
Георги Христов

Григор Димитров приключи сезон 2018 по време на "Мастърс 1000" в Париж. Българинът не успя да се справи с Марин Чилич в битка продължила час и 49 минути. Чилич се наложи след 7:6(5), 6:4 и е само на победа от участие на финалния турнир в Лондон.

В същото време Гришо няма да защитава титлата си от 2017 година в британската столица, след като през сезона завърши без титла. Той приключи кампанията си с 24 победи и 19 загуби, което ще му отреди 19-то място в ранглистата. За сравнение Григор приключи преди 12 месеца на рекордната трета позиция.

След днешния мач Димитров призна, че е понесъл трудно развитието на втората половина от сезона. "Не ми беше лесно да приема, че не успях да се класирам за Лондон," заяви първата ни ракета на пресконференцията си днес.

Най-доброто постижение на родния талант дойде през февруари, когато достигна финала на АТР 500 в Ротердам и отстъпи на Роджър Федерер.

От своя страна Чилич остана доволен от представянето си. "Много съм щастлив. Първият сет беше решителен, макар че не показах най-добрия си сет. Във втория сервирах много добре и се представих на ниво. Пропуснах доста възможности срещу Григор и се надявам да продължа да повишавам нивото си."

"Все по-близо съм до това и математически да си осигуря място в Лондон. В следващия мач ме очаква ново голямо предизвикателство срещу Новак. Чудесно ще бъде отново да го срещна."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Не ми беше лесно да приема, че не успях да се класирам за Лондон Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - марин чилич | марин чилич | париж мастърс | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook