Григор: Нишикори е фаворит на хартия, но вярвам в шансовете си

от в 18:10 на 02.01.2019
Георги Христов

Григор Димитров ще опита за втори път да надиграе Кей Нишикори на АТР 250 турнира в Бризбейн, след като го стори на финала през 2017 година. Двамата ще се изправят в четвъртък в битка за място в полуфиналите на състезанието.

"Целта е във всеки един мач да играя по-добре. Днес имаше доста моменти, ако съм честен, не очаквах толкова добре да се получават нещата на корта, което е голям плюс. Дава ми още по-голяма увереност за утрешния мач. Фокусирам се върху моята игра, да покажа това, което знам, че мога и се надявам, че физически също ще съм на едно добро ниво," анализира Димитров пред Sportal.bg.

"Със сигурност Кей е фаворит. Завърши миналата година много силно, играе със самочувствие, удря топката страхотно, играе невероятно. На хартия изглежда така, но аз вярвам в моите шансове. Имали сме някои битки помежду си, винаги са били оспорвани мачове.

"Разликата между десетия и 40-ия не е толкова голяма. Няма значение каква е ранглистата. Аз не гледам на нещата по този начин. Радвам се, че ще играя срещу него и то рано в турнира. Хубаво е като опит рано в годината. Мога да разбера на какво ниво съм в момента като цяло - физически, психически, играта ми", сподели шампионът от Бризбейн 2017.

Григор разкри и как точно е станало привличането на Андре Агаси към неговия екип.

"Поканата не беше точно такава. Толкова много разговори имаше преди да се направи тази стъпка. Познавам Андре много преди Дани да го познава. Това решение беше взето от отбора. Имаше момент, в който знаех, че искам повече от себе си, от играта си. На корта и извън него знаех на кой мога да вярвам от самото начало без да проверявам какъв човек е. Знаех, че това е Андре. След много разговори го споменах това име и започнахме да работим по този въпрос. Дани говори с него, аз говорих с него, агенти", разказа той.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Нишикори е фаворит на хартия, но вярвам в шансовете си Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров бризбейн | григор димитров тенис бг | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис турнир в бризбейн

Коментари





Следвайте ни в Facebook