Григор: Нори е тежък опонент и трябваше да остана максимално концентриран

от в 21:45 на 13.06.2022
Мирела Николова

 

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постави отлично начало на сезона си на трева, постигайки обрат над третия поставен в схемата Камерън Нори на старта на турнира в Куинс, където триумфира през 2014 г. В интервюто си след успеха родният ни представител коментира представянето си през днешния ден, както и чувството да бъде отново в Лондон.

Поздравления за класирането ти на осминафиналите. Какво се промени в началото на втория сет?

- Не знам. Вероятно това, че станах малко по-агресивен и предприемах повече рискове на първи сервис. Камерън е много тежък съперник и гони всяка една топка, така че беше необходимо да запазя високо ниво на концентрация във всеки един момент. Трябваше да се адаптирам към настилката и да намеря правилния начин, по който да се движа, тъй като това е първият ми мач на трева за годината. Също така конкретно този корт винаги е малко хлъзгав в първия ден от турнира. Доволен съм, че успявах непрестанно да поставям Камерън под напрежение и в крайна сметка това даде резултат.

Как съумяваш да се съсредоточиш само върху сегашната точка и да не мислиш за предишните или за тези, които предстоят?

- Това е най-трудната част, особено в двубоите на трева, защото една точка би могла да бъде от ключово значение и да преобърне целия мач, като днешната среща бе поредният пример за това. Мисля, че при 4:3 в третия сет изоставах с 0:40. Тогава трябваше да запазя спокойствие и да опитам да спечеля всички предстоящи точки. За щастие, останах в мача и впоследствие го затворих в своя полза.

Триумфира тук през 2014 г. От полза ли ти е това, че си запознат добре с обстановката?

- Със сигурност. В момента мисля само за следващия ден, но съм истински щастлив, че съм част от този турнир. Всички се отнасяте невероятно с мен. Освен това надпреварата се разви много през последните години, винаги е хубаво да излизам на този корт. Опитвам да се наслаждавам на това преди началото на всеки един мач.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Нори е тежък опонент и трябваше да остана максимално концентриран Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | куинс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook