Григор откровен за пътуванията, любимите си места, връзката с родителите и Лолита

от в 15:16 на 30.09.2021
Мирела Николова

През месец август АТР и WTA стартираха изключително любопитен съвместен проект - Tennis United& Cross Court, състоящ се от известен брой епизоди, в които две звезди на мъжкия и женския тенис сядат един срещу друг и разговарят по различни теми, свързани както с живота в Тура, така и такива, засягащи личния им живот. През тази седмица дойде ред и на най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който проведе разговор с олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич относно пътуванията, в който родният ни представител говори за емоциите по време на пътувания, любимите си дестинации, както и как се справя с липсата на семейството си по време на турнири.

"Преди ми харесваше да пътувам, но бих казал, че с времето, когато го правиш все повече и повече, при това всяка седмица, не е най-лесното нещо. Въпреки това може да бъде приятно, когато имаш правилните хора до себе си", започна Димитров.

"Много обичам да има цветя в хотелската ми стая", сподели още световният №29. "По някаква причина съм огромен фен на цветята. Това е една от малките ми тайни. Много харесвам червени рози например. Придават някаква романтика в стаята. Като се има предвид колко много време прекарваме в хотели, винаги е страхотно да почувстваш известна доза уют."

Нашето момче също така сподели своите любими дестинации, а ето кои точно локации попаднаха в неговата топ класация: "Най-любимият ми град е Лондон. След него бих посочил Лос Анджелис. Обичам също така Италия, тъй като живея в Монако и е изключително лесно и бързо да стигна до там, всъщност можеш всеки уикенд да посещаваш различни италиански места. Освен това винаги има хубава паста наблизо".

"Определено родителите ми са тези, с които разговарям най-често по време на турнирите. Те пътуват заедно с мен понякога, но не толкова често, колкото преди. Баща ми ми беше треньор до 18-годишна възраст и дори до ден днешен с него разговаряме за тенис, за играта ми, дава ми съвети. Майка ми е бивша волейболистка и тя разбира всичко - какво чувствам, какво преживявам. Приятелката ми в момента пътува заедно с мен и това е страхотно, защото донякъде компенсира липсата на семейството ми. В крайна сметка всичко се свежда до хората около теб, най-близките ти, които са били с теб както по време на възходите, така и на паденията", допълни Гришо.

Целия разговор между Григор и Белинда можете да изгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор откровен за пътуванията, любимите си места, връзката с родителите и Лолита Мирела Николова
Теми:  
atp | белинда бенчич | григор димитров | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook