Григор: Последните седмици бяха тежки, но съм горд с усилията, виждайки крайния резултат

от в 10:13 на 02.11.2022
Мирела Николова

През миналата седмица най-добрият ни тенисист Григор Димитров успя да се върне на победния път, спирайки серията си от три поредни поражения, като достигна до полуфиналната фаза на АТР 500 надпреварата във Виена. Сега пък родният ни представител се намира в Париж за последния турнир от сериите "Мастърс 1000" за годината, който ще сложи край и на неговия настоящ сезон. На старта първата ни ракета преодоля съпротивата на Ботик ван де Зандсхулп в два тайбрека, а във втория етап му предстои сблъсък с Фабио Фонини. След победата си срещу нидерландеца нашето момче даде интервю за Tennis Channel, в което коментира промените, които е направил през последните няколко седмици, като също така сподели впечатленията си от изминалата среща и очакванията си за предстоящия двубой.

Ботик играе страхотно през последните години и може да бъде много опасен съперник. Вероятно си много щастлив от този развой на събитията особено имайки предвид колко равностоен мач беше.

- Определено да. Смятам, че днешният бе един от онези мачове, през които просто трябва да преминеш. По-рано през сезона играхме заедно с него в Куинс, като тогава по време на целия мач водех, но в крайна сметка загубих. Днес просто трябваше да запазя концентрацията си през цялото време, въпреки че в края на втория сет се чувствах изморен емоционално. Той наистина е доста опасен опонент, условията тук пасват отлично на игровия му стил - топката отскача ниско, сервисът му е страхотен. След първата част бях наясно, че той ще вдигне нивото си, както и направи, но въпреки това аз успях да остана фокусиран.

Изглежда, че през последните две седмици играеш най-добрия си тенис от US Open насам. Какъв е твоят поглед върху това и би ли се съгласил с подобно твърдение?

- Ако трябва да съм честен, да, но не искам да мисля по този начин. Смятам, че винаги има много какво да подобрявам и именно това е нещото, което се опитвах да правя през тези седмици след US Open. Истината обаче е, че когато пробваш дадено нещо, ти никога не знаеш дали то ще проработи. Въпреки това просто исках да предизвикам себе си. Казах си, че ще хвърля много усилия в това, тъй като е краят на сезона, а и също така не съм играл толкова много мачове, за да чувствам физическа умора. Последните 5-6 седмици бяха трудни и предизвикателни за мен, но съм горд с усилията, които вложих, виждайки крайния резултат.

Вглеждаш ли се в това как си удрял топката преди и как го правиш сега или се концентрираш в настоящия момент и гледаш напред?

- Аз съм от хората, които мислят основно за това, което се случва тук и сега, но също така обичам да мисля и в перспектива. Считам, че през годините съм подобрил ударите си, но в момента не това е нещото, което има най-голямо значение. Вече всички знаят, че тенисът се е превърнал в съвсем различен спорт, и затова искам да направя промени в дадени аспекти, за да мога да се поставям в печеливша позиция както миналата седмица.

Какво смяташ, че се е променило в играта, откакто ти самият си в Тура?

- Толкова много неща. Физическата страна на тениса вече е от много по-сериозно значение, както и придвижването по корта. Всеки един от нас може да удря топката добре, но тенисът вече е много по-изтощителен психически. Определено това са неща, върху които искам да работя още повече и да надграждам.

В следващия кръг ще се изправиш срещу познато име - Фабио Фонини, срещу когото водиш с 4:2 победи в преките сблъсъци. Ще успееш ли да увеличиш преднината си и да постигнеш пети успех срещу него?

- Това ще бъде втори пореден тежък мач, нямам никакви съмнения в това. Той е играч, срещу когото никога не знаеш какво ще се случи. Ако има добър ден, той може да бъде изключително опасен. Ще подходя към двубоя така, както към всеки друг. Искам да запазя същата си нагласа от предходните срещи и ако успея да го направя, харесвам шансовете си да постигна победата.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Последните седмици бяха тежки, но съм горд с усилията, виждайки крайния резултат Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | интервю | любопитно | париж-берси 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook